Vind et gave kort på 10.000 kroner til enten Netto, Føtex eller Bilka. Sådan frister flere hjemmesider med konkurrencer.

Men ikke alle konkurrencer er ægte. Lige nu advarer Dansk Supermarked om konkurrencer der udlover gavekort til Netto, Føtex og Bilka, men hvor deltagere i konkurrencen har fået falske gavekort, der ikke er dækning for.

Og enkelte deltagere i konkurrencerne har også allerede vundet gavekort på 10.000 kroner til Bilka. Desværre var gavekortene værdiløse. Og da de glade konkurrencedeltagere tog kontakt til Bilka, lød den kedelige besked, at Bilka intet kendte til konkurrencen, og at der ikke var dækning for det påståede gavekort.

Det har fået Dansk Supermarked, der ejer Bilka, Føtex og Netto til at advare mod konkurrencerne og gavekortene på kædernes Facebook-sider.

Kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked Martin Møller Aamand siger til BT, at man hos Dansk Supermarked er meget kede af de falske konkurrencer.

- Vi er helt vildt kede af at måtte skuffe kunderne på den måde, når nogen tilsyneladende svindler. Vi advarer nu vores kunder på Facebook, og vores juridiske afdeling er ved at undersøge, om der er en måde, vi kan stoppe svindlen på, siger Martin Møller Aamand.

Andre igangværende konkurrencer som konkurrencen på hjemmesiden vind-dagligvarer.com lover også gavekort til Netto, Føtex og Bilka. Men de tre supermarkedskæder kender intet til gavekortene.

På vind-dagligvarer.com skal man oplyse navn, køn, adresse, telefonnummer, email og fødselsdato for at kunne deltage. Samtidig skal man godkende følgende tekst:

- Ja tak, jeg vil gerne deltage i konkurrencen og samtidig modtage henvendelser med information om relevante tilbud via telefon, e-mail, sms og/eller post fra Planet49s partnere og sponsorer. Dette samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage. Jeg accepterer betingelserne.

I betingelserne står der, at man ved ‘deltagelse via internettet erklærer deltageren sig indforstået med, at hans oplysninger benyttes af Planet49 GmbH og dennes annoncører til reklameformål via e-mail og/eller telefon og/eller SMS og/eller per post.

Ifølge Planet49 er deres konkurrence dog ikke snyd:

- Konkurrencerne fra Planet49 er reelle og garanteret gennemført. Efter deltagelsesfristens udløb d.31.12.2014 bliver vinderen trukket og gevinsten udbetalt. Hos Planet49 GmbH er der udelukkende tale om ægte gevinster og ægte vindere. Udtalelserne fra Dansk Supermarked har derfor ingen sammenhæng med vores virksomhed, siger Vincent Jouvin Adm. Direktør for Planet49 GmbH.

Tjekker man det tyske firma Planet49 GmbH, der står bag konkurrencen, på Trustpilot, får firmaet dog hårde ord med på vejen, fordi deltagelse i konkurrencerne betyder, at man bliver kontaktet af en masse virksomheder:

- Frygtelig oplevelse og bliver nu kimet ned dagligt af sælgere. Det gør jeg aldrig igen, skrev en bruger på Trustpilot i maj i år.

- Når man gennemlæser betingelserne, så opdager man hurtigt, det er et spam-firma, og jeg tror ikke nogen nogensinde ser en iPad eller andet, skrev en anden.

Ifølge Dansk Supermarked er der flere falske konkurrencer i gang på nettet, hvor der udloves falske gavekort.

Hvis du på nettet ser konkurrencer, hvor der udloves gavekort til Netto, Føtex eller Bilka, så ser Dansk Supermarked gerne, at man skriver om det på en af kædernes Facebook-sider og linker til sitet, så man kan advarer andre kunder.