Danmarks største discountkæde, Netto, er klar med et nyt butikskoncept, hvor fokus bliver på de såkaldte spotvarer.

Netto åbner nemlig en outlet-butik som led i en en større omvæltning af kædens mange butikker.

Det skriver discountkæden i en pressemeddelelse.

Kunder, der leder efter hakket oksekød og mælk, kommer til at gå forgæves, da butikken, der slog dørene op i Aalborg i fredags, udelukkende vil sælge nonfood-varer.

»I Netto er vi i gang med at lancere et helt nyt butikskoncept til glæde for alle vores kunder, og i den forbindelse har vi fået overskydende spotvarer, som vi rigtig gerne vil sælge på en sjov og anderledes måde til helt særlige priser,« siger landedirektør Brian Seemann Broe i pressemeddelelsen.

Varerne i butikken kommer fra Nettos svenske butikker, hvor kæden er ved at rydde op. Her skal der ikke længere sælges spotvarer, så disse bliver i stedet fragtet til outlet-butikken i Aalborg.

Sidst i april meddelte Dagrofa, at supermarkedskæden Kiwi ville ophøre i Danmark. Hele 40 af de 81 lukkede butikker er blevet overtaget af Dansk Supermarked, der ejer Netto. Det er en af de tidligere Kiwi-butikker, der er blevet omdannet til outlet-butik. Men butikken skal efter planen blive til en ny, normal Netto butik i begyndelsen af næste år.