Burgere på sex.dk har kontaktet sitet, da de er nervøse for misbrug af deres profil efter massivt hacker-angreb.
Burgere på sex.dk har kontaktet sitet, da de er nervøse for misbrug af deres profil efter massivt hacker-angreb.
30.000 brugere på sex-datingsitet sex.dk fik torsdag offentliggjort deres brugernavne og password efter et af danmarkshistoriens største hacker-angreb.

I dag har flere bekymrede brugere kontaktet ejerne af sitet, fordi de er bange for, om deres profil er blevet misbrugt. Og det kan web-masteren Bo Jacobsen ikke udelukke.

- Vi har fået henvendelser fra folk, der spørger, hvad der kan være lagt ud på nettet af oplysninger om dem, og om der er skrevet beskeder til andre fra deres profil, men vi har ikke opdaget noget misbrug, siger han.

Hacker-angrebet skete torsdag formiddag omkring kl 11, hvor anonyme hackere, der kaldte sig #anondk, offentliggjorde alle brugernavne og password på de op mod 30.000 brugere og lagde dem ud til offentligt skue på hjemmesiden Pastebin.com. Hackerne efterlod beskeden: 'Vi elsker alle sex, og her er 30k der søger det via sex.dk'.

Angrebet blev ikke opdaget af folkene bag sex.dk før mere end en time senere, og de generede nye password til sex-surferne. Men flere kunder er alligevel nervøse for misbrug af deres profil.

- Hvis man er bekymret for, at ens kone opdager, at man har en sex-profil, er det en teoretisk mulighed. Så tommelfingerreglen er, at hvis man vil skjule noget derhjemme skal man ikke bruge sit rigtige navn på sin profil, men hvis man har haft et brugernavn såsom pige21 Århus, så har man intet at frygte, siger Bo Jacobsen.

Han advarer dog brugere, der har et password, som indeholder personfølsomme oplysninger som cpr. nummer, som de også brugere i andre password. Dem kan hackerne nemlig gå ind og benytte til ens mailkonto og netbank, og derfor opfordrer han alle brugere til at skifte deres password.

Det kan virke som om, sikkerheden har haltet, når et så massivt hackerangreb har fundet sted. Hvad gør I nu for, at kunderne føler sig trygge ved at bruge sitet?

- Man kan jo aldrig udelukke et hacker-angreb, og de er nok gået efter os, fordi det er en erotisk side, og det er skægt. Men vi har øget sikkerheden efter i går. Hvordan vil jeg ikke komme ind på - for det er jo det samme som at invitere hackerne indenfor igen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.