Han har banket indvandrere, 'de røde' og konkurrerende fodboldbøller med køller, knytnæver og spark. I dag hænger hadet ham ud af halsen. Her taler en eks-nazist fra 'Blood & Honour' ud om tiden, hvor han var helt ude på kanten.

- Jeg kunne ikke holde ud, at vågne hver morgen og hade andre mennesker. Til sidst blev jeg nødt til at trække en streg i sandet.

Thomas Runge Jensen, 33, har gennem 10 år været helt i front for nogle af Danmarks mest voldelige og racistiske grupper.
Dansk Front, White Pride og Blood & Honour. I dag har han brudt med miljøet

Han har sloges så blodet sprang, både fra modstanderne og hans egen krop. Efter Thomas egen vurdering har han syv-otte brækkede næser bag sig, flere tænder i begge sider af munden er smadret, og »der har også været nogle brækkede arme og ben,« som han siger.

Hvor mange Thomas og hans organiserede nazi-kammerater har tæsket, er der umiddelbart ikke tal på.

Det var vold for voldens skyld. I dag fortryder jeg kort og godt, at jeg var så dum, at gå ind i et miljø, der er baseret på det modsatte af det jeg står for i dag, siger han, mens han læner sig frem i havestolen.

Det er svært at forestille sig, at det nydelige to-etages rækkehus i Espergærde for lidt over to år siden rummede en stak totenschlägere, der skulle have været brugt af Thomas og kammeraterne i Blood & Honour, mod aktivister fra Ungdomshuset.

- Vi var nogle rødder her i Espergærde, der blev tændt af filmen Årgang 93, der handler om nazisme og skinheads. Vi var meget fascineret af den her rå mentalitet, så vi kronragede vores hoveder, begyndte at gå i grønjakker og hørte Oi (hård racistisk rock), og så udviklede det sig derfra.

Fodboldvold

I løbet af kort tid var Thomas dybt inde i det racistiske nazi-miljø via kontakter på internettet og på fodboldstadions. Slagsmål på lægterne var ligeså hyppige som planlagte angreb på ’de røde’ på den anti-racistiske venstrefløj.

Selvom han er født og opvokset i Espergærde, har han altid været stærk tilhænger af AFG. Nu kunne han kombinere sin interesse for fodbold med racismen via de voldelige hooligans i White Pride, der støtter AGF, og samtidig kom han ind i den racistiske forening Dansk Front.

- Den var helt nystartet. og det hele var ret rodet i geledderne og strukturen. Så sammen med en anden tog jeg ret hurtigt en førerposition, og bankede Dansk Front op på Sjælland, fortæller Thomas, der i dag forsøger at forstå, hvad der fik ham ind i miljøet.

- Det handler om et sted at høre til, at føle sig som en del af en gruppe. At det så blev racistisk tror jeg er en tilfældighed.

Jeg fortryder kort og godt, at jeg var så dum, at gå ind i et miljø, der er baseret på had til andre mennesker som egentlig ikke har gjort noget galt. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det også sætter mit pis gevaldigt i kog når indvandrergrupper brænder folks biler af. Men at vågne op hver dag og skulle hade mennesker man slet ikke kender, og som ikke har gjort dig noget, det ligger langt fra det, jeg står for i dag,« siger Thomas.

Solgte naziudstyr på Strøget

Den dag han trak en streg i sandet satte han en stor pose hos vennerne i Blood & Honour.

- Jeg afleverede min Blood & Honour-jakke, mine støvler, mine flag og mine t-shirts med racistiske bands på. Alt det fik de i en pose,« siger Thomas, der også solgte en stor samling af originalt tysk nazi-udstyr for en brøkdel af prisen på slik på Strøget i København.

- Jeg havde også en samling på næsten 1000 nazistiske CD’er, dem smed jeg ud i containeren herovre, siger han og peger ud af haven.

- Jeg har skilt mig helt af med det hele, og det har været svært at give slip. Næsten som at skille sig af med en familie. Der opstår et enormt hul, man står meget alene, for det har været tætte kammerater som man har oplevet mange op- og nedture sammen med. Men jeg havde heldigvis noget at fylde i hullet, nemlig en rigtig familie, siger Thomas, der har modtaget flere trusler og hån på internettet, men ingen fysiske repressalier. Hverken fra tidligere venner eller fjender.

Dækker fortiden til med blæk

- Jeg har da været bange for repressalier. Men hvis de ville komme, så jeg sådan på det, at en brækket næse og nogle tænder, der blev slået ud, ville måske være en rimelig fornuftig pris for at slippe ud af det.

Du har stadig nogle synlige tegn på din fortid på din krop?
Ja, jeg er tatoveret over det hele, men jeg har fået dækket de fleste, og skal have ordnet de sidste til august. Jeg har brugt mange tusinde kroner på det, og det er jeg rigtig glad. Nu kan jeg tage på ferie uden at bekymre mig om, at skulle i poolen med mine børn.

På hele ryggen havde Thomas Runge Jensen tatoveret en moske der stod i brand, samt to tyske soldater, der stod og røg, mens nogle henrettede jøder hang i lygtepælene. Nu er de næsten dækkede af Jomfru Maria.

- Det var meget ekstreme tatoveringer. Jeg skulle hele tiden derud, hvor det er lige før man falder ned. Så ekstremt skal det være. Der er ikke nogen stopknap. Der er ikke noget der siger én, at det godt kan være, at jeg ikke skal banke ham derovre ned, fordi politiet står lige der. Den stopknap er der bare ikke, når man er i det miljø.