Den højreradikale forening Vederfølner retter nu et skarpt personligt angreb mod den 20-årige forfatter Charlottes Johannsen.

Det sker efter at hun stod frem i DR-programmet 21søndag og fortalte om, hvordan hun i en periode har levet undercover i det højreradikale miljø i Århus. 

En tid hun har beskrevet i bogen 'Forklædt som Nazist', der netop er udkommet på Dagbladet Informations forlag.

På Vederfølners hjemmeside skriver foreningens bestyrelse, at de ikke køber historien om, at Charlotte Johannsen var undercover. Tværtimod var hun et meget aktivt medlem af Vederfølner, der også donerede penge til den højreekstremistiske organisation, skriver bestyrelsen.

- Hun meldte sig ind i Vederfølner i januar 2009 efter at havde stiftet bekendtskab med foreningen igennem en gammel ven. Selvom hendes politiske bevidsthed kan diskuteres, udtrykker hun i den tid hun har kontakt til foreningen politisk enighed, donerer penge til foreningens aktiviteter og gør sig ifølge flere medlemmer bemærket ved højlydt at give udtryk for sine holdninger, lyder det på hjemmesiden, hvor der også lægges vægt på, at hun har haft intime forhold til adskillige mænd i miljøet.

Ifølge Vederfølner slog hendes venner i miljøet hånden af hende, da hun droppede sin kæreste og i stedet blev kæreste med en muslimsk mand.

På hjemmesiden bliver hun beskrevet som en meget ’følelsesladet person’ med et stort opmærksomhedsbehov og der står at hun har haft psykiske problemer.

- Vederfølner mener, at Charlotte Johannsens virkelige motiver netop skal findes i førnævnte opmærksomhedsbehov, kombineret med en søgen efter hævn over de venner der slog hånden af hende samt en trang til at bortforklare hendes tidligere holdninger og handlinger, skriver bestyrelsen på hjemmesiden.

Charlotte Johannsen fortalte i 21Søndag, at hun tog kontakt til det racistiske miljø med det formål at gå undercover, fordi en af hendes venner blev slået ned af White Pride. Undervejs blev hun kæreste med en person fra miljøet, som hun brød med da hun brød med miljøet. Til B.T. siger hun, at historien om den muslimske kæreste var en løgn, hun fortalte for at komme ud af miljøet.

- Mohammed findes ikke. Han er opdigtet. Det var noget jeg fandt på for at komme ud af miljøet. Det her bekræfter bare, at de virkelig har købt min undercover-historie og at jeg har gjort mit job ordenligt, siger hun.

At Vederfølner hænger hende ud på hjemmesiden ser hun som et forsøg på at tilbagevise hendes afsløring af, at flere medlemmer af Vederfølner samtidig er medlemmer af den voldelige hooligan-forening, White Pride.
 
-  Da jeg gik ind i det, vidste jeg godt, at der var en risiko forbundet med det, og de ville blive meget vrede. Det er blandt andet derfor jeg har hemmelig adresse og ikke kan vise mig i Århus. Det kommer heller ikke bag på mig, at internettet er det sted, hvor de vil få afløb for deres frustrationer, siger Charlotte Johannsen til B.T.

Hun bor i dag et hemmeligt sted i København og har hemmeligt nummer.