Flere tilfælde af hærværk mod træer i en park i Randers skabe forargelse i kommunen.

Hærværket består i, at nogen har boret i og forgiftet træerne for at slå dem ihjel, oplyser gartnerselskabet Forstas, der står for pasningen af træerne i parken, skriver TV 2.

Parken ligger i det nordøstlige Randers og går under navnet Tøjhushaven.

Som resultat af forgiftningen er træerne nu døde og visne. Hærværket blev opdaget af gartnerne fra Forstas, der var sendt ud af Randers Kommune for at fælde de døde træer.

»Hullerne i træerne er boret pænt med en boremaskine. Det er foregået meget nøjagtigt. Derefter har man formegentlig hældt noget gift – formegentlig Round up-produkt – ind i træet, som så er gået i træernes saftbane,« fortæller Morten Møller, der er gartner hos Forstas, til TV 2.

Balladen startede allerede sidste år, da Randers Kommune bemærkede, at alle bladene faldt af træerne. De første tanker gik dog ikke på, at det skulle være mennesker, der bevidst havde dræbt træerne. Kommunen troede nemlig dengang blot, at det var sygdom.

Men opdagelsen af, at træerne er døde som følge af en bevidst handlinghar resulteret i at Randers Kommune har meldt hærværket til politiet. Morten Møller oplyser dog til TV 2, at chancen for at finde bagmændene er utrolig lille.

Årsagen til at nogle har villet skaffe sig af vejen med træerne, er altså også stadig en gåde. Men træerne er plantet foran nogle nyere lejlighedskomplekser, så Morten Møller gisner på, at det kan have noget med udsigt at gøre.

Det er i alt 11 træer, der er døde. De blev plantet for 15 år siden i parken.