Se hendes vilde plan for fremtiden

Den nyudklækkede student, Nathalie Kjelde, er med sine 18 år lige trådt ind i voksenlivet. Men når det kommer til målrettethed og karriereplaner, er hun længere fremme end de fleste stemmeberettigede.

I tirsdags satte hun punktum for tre år på Niels Brock Elitegymnasium i København med et 12-tal i virksomhedsøkonomi. Det var Nathalie Kjeldes 26. 12-tal, og sammenlagt med en bonus for at læse seks A-fag og springe direkte videre på universitet ender hendes snit på hele 13,5.

Dermed er Nathalie Kjelde sikret titlen som en af Danmarks superstudenter anno 2013.

- Jeg vil ikke sige, at jeg har slidt ekstra hårdt i forhold til mange andre, men jeg har arbejdet for det, helt sikkert. Jeg har forberedt mig meget og læst meget op til eksamenerne, forklarer den intelligente Nathalie Kjelde til BT.

kendtes karaktergennemsnit

Men selv om tre års hårdt arbejde og lektielæsning nu er overstået med bravour og supereksamensbeviset i hus, har den 18-årige student ikke meget tid til at hvile på laurbærrene og fejre succesen med et sabbatår, en jordomrejse eller andet.

- Jeg søger ind på jura nu her og begynder med det samme efter sommerferien. Jeg har da tænkt på at tage et sabbatår og vil rigtig gerne opleve verden, men lige nu er jeg ikke skoletræt, og jeg glæder mig meget til at begynde, så jeg føler, at det ville være spild at tage et års pause nu, siger Nathalie Kjelde, som har villet læse jura siden 7. klasse.

Den målrettede superstudent har dog, ligesom med alt andet i sin spirende karriere, allerede udtænkt en udlandsplan.

- Måske tager jeg af sted på 5. semester til udlandet på udveksling. Eller måske, når jeg som 23-årig er færdig med at læse jura, kunne jeg godt finde på at læse noget business-overbygning i USA eller England, lyder det.

Karrierefokus har hun ikke fra fremmede. Nathalie Kjelde, som har tre mindre søskende, der også skal på Niels Brock Elitegymnasium, har en mor, der arbejder som direktionssekretær i ØK, og en far, der har en lederstilling i it-branchen.

Selv drømmer den ældste datter også om at nå helt til tops.

- Juraen er et godt fundament for en masse ting. Om jeg vil bruge den til at fortsætte som fuldmægtig eller advokat eller sigte efter at arbejde i det private erhvervsliv, ved jeg ikke endnu. Men jeg vil rigtig gerne ende med at blive leder eller direktør, da jeg er god til at have et overblik. Jeg kender flere direktører, der er jurister, så det er den helt rigtige vej, jeg vælger, siger den 18-årige pige.

’Jeg er ikke en stræber’

At det måske ikke altid er lige velset herhjemme at have store ambitioner, ved Nathalie Kjelde godt og sørger flere gange for at understrege, at hun endelig ikke vil fremstå som arrogant.

- Jeg tror ikke, at folk synes, jeg er en stræber. Jeg er ikke den, der sidder i klasselokalet og råber højt og knipser med fingrene for at blive hørt, fortæller hun.

Dog indrømmer hun gerne, at hun altid har haft høje forventninger til sig selv.

- Ja, jeg har altid været målrettet og altid gerne villet have 12-tallet. Og en af grundene til, at jeg valgte at gå på Niels Brocks Elitegymnasium, var, at de fag, vi har, som afsætning, virksomhedsøkonomi og international økonomi, interesserer mig meget mere end biologi og geografi, siger Nathalie Kjelde, som i øvrigt ikke har planer om at flytte fra forældrene i Dragør foreløbig. Det ville der nemlig ikke være fornuft i.

- Jo længere tid jeg kan bo hjemme og spare penge, jo mere kan jeg fokusere på mit studie. Jeg kunne godt tænke mig at have et studiejob, men det må lige vente et halvt års tid, til jeg er faldet til på mit nye studie, lyder den gennemtænkte plan fra Danmarks nye superstudent.