Folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti, Naser Khader, så onsdag rødt, da han på Facebook opdagede, hvad en DR-radiovært havde skrevet på det sociale medie.

'OMG! Naser Khader har tidligere friet til Sherin Khankan. Det har Sherin Khankan lige bekræftet i Rushys Roulette på Radi24syv! Gad vide om den del af historien er blevet givet Marcus Knuth og Martin Henriksen, ej forglemme Inger Støjberg. #metoo inde på Christiansborg,' skrev P1-vært Geeti Amiri på sin Facebook-profil.

Sherin Khankan er imam, religionssociolog og stifter af Exitcirklen. Hun har af flere omgange været i offentlig clinch med Khader. Senest efter et brev blev lækket til pressen, hvori det lyder, at Exitcirklen, som Khankan er medstifter af, bør fratages et støttebeløb på 680.000 kroner af staten.

Geeti Amiris opslag fik Naser Khader til at reagere voldsomt på det sociale medie. Her har han tagget vært for DR-programmet 'Detektor' samt DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn, hvorefter han beder dem om at skaffe dokumentation for påstanden.

'Hvad siger DRs ledelse til, at en af deres medarbejdere, studieværten Geeti Amieri, bringer mellemøstlige bazar-løgne om mig, og endda under hashtagget metoo? Geeti Amieri lyver. Sherin Khakan har ikke bekræftet noget som helst i 24/7. Dette er meget skidt for DRs troværdighed,' tordner Khader.

Også Khankans kollega Khaterah Parwani, der er talskvinde for Exitcirklen, har omtalt interviewet på sin Twitter-profil. Hun nævner ikke noget frieri, men kalder Khader for inhabil, som du kan se her.

'Sherin taler ud om Nasers inhabilitet i @Radio24syv hos @rushyrashid Politikere skal ikke misbruge deres magt til at forfølge kvinder, de har haft stærke følelser for.'

Her ses Geeti Amiris oprindelige og redigerede opslag.
Her ses Geeti Amiris oprindelige og redigerede opslag.
Vis mere

Geeti Amiri har dog valgt at redigere sit opslag til det følgende, nogle timer efter hun publicerede det oprindelige:

'37:27 (tidsangivelse, red.) i slutningen af udsendelsen kan du selv se og høre Sherin Khankan forholde sig til spørgsmålet om, hvorvidt Naser Khaders modstand mod Exitcirklen bunder i personligt nag. Hun afviser IKKE, at Naser Khader har friet til hende, men hun afviser, at hun har gengældt Nader Khaders følelser for hende.'

Dette blev sagt i radioprogrammet

Men hvad blev der sagt i programmet, som hun henviser til?

Vært Rushy Rashid stillede Sherin Khankan flere spørgsmål omkring hendes forhold til politikeren Naser Khader. Hertil spørger Rushy Rashi specifikt, hvad der er problemet mellem de stridende parter.

»Der har virkelig været mange rygter. Det seneste rygte, der er nået frem til mig, er, at han er mødt op hos din far og bedt om din hånd. Det har du afslået, og derfor har han set sig ondt på dig. Har det rygte noget på sig?«

Herefter spørger værten, om hele konflikten mellem de to bunder i, at Sherin Khankan har afvist en forelsket Naser Khader, og nu vil han tage hævn. Sherin Khankan ønsker ikke som sådan at udtale sig om sit privaltliv. Men hun åbner alligevel en smule op for værten i programmet.

»Hvorvidt han har friet til mig eller ikke - eller haft mange følelser for mig eller ikke. Det udtaler jeg mig ikke om. Det ligger ikke til min natur,« siger Sherin Khankan og fortsætter:

»Det, jeg kan sige noget om, er, at vores familier har været meget tætte. Hans far og min mor er meget tætte. Jeg er veninde med hans lillesøster. Vores familier kommer begge fra Damaskus. Vi har tidligere haft en meget tæt familiær relation.«

Hvor gik det så galt? I disse metoo-tider. Hvis det er rigtig, så giver det god mening, at hver gang, han har fået mulighed for det, så spænder han ben? Fordi der ligger noget hengemt. Nogle følelser, der ikke er blevet gengældt.

»Hvis han har næret stærke følelser for mig, så er det hvert fald et faktum, at jeg har afvist dem. Hvis det er tilfældet, så er det vigtigt for mig at understrege, at jeg selvfølgelig ikke kan udelukke, at det ikke kan have haft en betydning for hans dømmekraft. Det kan jeg ikke sige noget om, det kan jeg ikke bevise,« siger Sherin Khankan.

Hun mener dog, at det kan bevises, at Khader siden 2002 har forsøgt at begå karaktermord på hende. Blandt andet ved at sige, at hun er islamist.

Ifølge imamen har Naser Khader nægtet at stå ansigt til ansigt med hende på direkte tv.

I e-mailen, som var anledning til interviewet, kommer de tre ordførere med en række alvorlige anklager mod Sherin Khankan og Khaterah Parwani. Ifølge Khader, Henriksen og Knuth beskyldes Khankan for at forsvare straf med piskeslag og sharialov. Parwani beskyldes for at forsvare Hizb ut-Tahrir.

Khader har sagt følgende til Euroman om e-mailen.

»Jeg erkender, at vi fokuserede alt for meget på, hvad Khankan og Parwani har sagt tidligere. Det var en fejl. Fokus skulle have været på deres manglende ekspertise og kompetencer til at modtage 680.000 skattefrie kroner.«

For få dage siden valgte Khankan at give trioen et ultimatum. En undskyldning eller en retssag for ærekrænkende udtalelser. Det virker ikke til, at Khader har i sinde at undskylde. 13. november skrev han på Facebook, at han imødeser en retssag med sindsro.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Naser Khader.