Overfaldet julenat på Nanna Skovmand (23) og Mads Schøllhammer (25) har fået stor opmærksomhed i medierne, og det har skabt masser af kommentarer på Facebook.

En del kommentarer er fra folk, som enten hæfter sig ved, at gerningsmændene har indvandrerbaggrund eller hæfter sig ved, at Mads Schøllhammer har et coverbillede, hvor der står ‘Proud to be Danish’.

Parret blev overfaldet med kædelåse foran deres opgang på Vesterbro i København af fire-fem drenge på 16-17 år natten til torsdag, da de var på vej hjem efter en hyggelig juleaften.

Læs også:

Ifølge Nanna Skovmand kom en ung fyr på 16-17 år hen til dem og truede dem med tæv.

Mads Schøllhammer gav de poser, han havde i hændene, til Nanna Skovmand og spurgte den unge ‘hvad han ville’. Pludselig slog den unge Mads Schøllhammer i hovedet med en flaske. Han slog tilbage og de tumlede rundt. Tre-fire jævnaldrende unge kom løbende til stedet, og de begyndte alle at slå på Mads Schøllhammer.

Nanna Skovmand blandede sig, og en af de unge gik løs på hende med en kædelås. Hun fik slået en tand ud og fik flækket sin overlæbe helt op til næsen, og fik slået huller i baghovedet. Hun måtte efterfølgende sys med 16 sting.

Nanna Skovmand fortalte om episoden på sin Facebook-profil. Det skabte mange sympatitilkendegivelser, men det skabte også en voldsom debat, fordi hun fortalte, at gerningsmændene var indvandrere.

Læs også:

Nogle kommentarer var udpræget racistiske. Andre beskyldte parret for at hænge indvandrere ud.

Mads Schøllhammer har på sin profil et coverbillede, hvor der står ‘Proud to be Danish’. Han kaldte i en facebookopdatering torsdag formiddag gerningsmændene for ‘perkere’.

Det fik ham lørdag til at skrive på sin facebook-side, at han ikke tilhører det højreorienterede miljø, og at han ikke er racist:

»Hej alle, må desværre lige slå fast med det samme, at jeg ikke er fra nogle højre- eller venstreorienterede miljøer. Der er gået en del rygter omkring mit cover billede - nu er det så nået så vidt på diverse forums - at det er vendt til et cover billede med teksten "Danmark for danskere". Heldigvis er jeg ligeglad med hvad folk tror, mine danske og muslimske venner ved hvem jeg er, hvad jeg står indenfor, og hvad min holdning er til tingene. Så må alle andre tro hvad de vil. For hvis folk tror jeg selv har startet et slagsmål mod 4-5 mand med flasker og kæder - ene mand. Så tror jeg det er jer den er gal med.
Håber i alle får en fortsat god jul og et godt nytår.«

Mads Schøllhammer har ikke selv ønsket at tale med BT. I en sms til BT skriver Nanna Skovmand om Mads' brug af ordet ‘perker’:

»Mads’ sprog er præget af raseri og afmagt. Det er uheldigt, men der er bestemt ikke racistiske holdninger bag.«

Nanna Skovmand skrev lørdag på sin Facebookprofil, hvad hun også sagde til BT fredag:

»Vi er dybt taknemmlig og overrasket over alle de mennesker, der har sendt deres omsorg og varme ord til Mads og jeg. Og det rører os, at vi har sådan en stor opbakning. Vi ville gerne svare på alle de beskeder, folk sender til os. Men lige nu bruger vi meget tid sammen og vores familie. At det kommer til at handle om racisme, bliver vi ked af, for det er ikke dér, fokus skal ligge. Det skal ligge i den forbrydelse, der blev begået. Når man handler så voldsomt og hadsk mod andre med så massiv en vrede, handler det nok mest af alt om, hvor forkert og udenfor man selv føler sig- og at det vækker så voldsom en vrede mod andre fordi man selv er låst fast i en syg tænkning og vrangforestilling om at det er andres skyld at man føler sig forkert? De keder sig, er vrede, har ikke en vigtig funktion i samfundet er ikke integreret eller føler sig inkluderet og de kan kun finde ud af at agere med vrede og vold! Det handler ikke om tro eller hudfarve, det handler om ikke at føle sig som en del af et fællesskab om ikke at VIDE hvad man selv skal gøre, for at blive en del af fællesskabet! Mit ønske er, at de, som har gjort det her, selvfølgelig skal have deres straf. Og grunden til jeg nævner i min facebook opdatering at det er indvandrer, er fordi det er faktuelt. Havde det været danske drenge, havde jeg også skrevet det. Det handler ikke om racisme, men om hvad der får drenge til at gøre sådan, og fokus fremover burde være på, hvordan vi undgår vold i vores gader. Lige meget hvem der står bag, og hvem det går udover.«