Nanna Skovmand og hendes kæreste Mads blev julenat brutalt overfaldet på Vesterbro i København lige uden for deres hjem. De blev begge slået med en kædelås fra en knallert, Nanna Skovmand blev slået så hårdt i ansigtet, at hendes overlæbe flækkede og måtte syes med 16 sting. Hun har fået slået en tand ud og to er løse.

Nanna Skovmand fortalte på Facebook om overfaldet og lagde billeder ud af sit forslåede ansigt.

Hendes fortælling om overfaldet er blevet delt knap 23.000 gange og mange er kommet med kommentarer både på hendes egen facebook-profil og på BTs facebook-side, efter BT bragte historien.

»Jeg er selvfølgelig dybt taknemmelig og overrasket over alle de mennesker, der har sendt deres omsorg og varme ord til Mads og mig. Og det rører os, at vi har sådan en stor opbakning. Vi ville gerne svare på alle de beskeder, folk sender til os. Men lige nu bruger vi meget tid sammen og med vores familie,« skriver Nanna Skovmand i en mail til BT.

Politiet efterlyser i forbindelse med overfaldet to 16-17-årige drenge. Ifølge signalementet er de somalier.

Informationen om, at overfaldmændene havde indvandrerbaggrund, betød, at mange kommentarer på Facebook kom til at handle om gerningsmændenes oprindelse.

Til det siger Nanna Skovmand:

»Det bliver vi kede af, for det er ikke dér, fokus skal ligge. Det skal ligge i den forbrydelse, der blev begået. Mit ønske er, at de, som har gjort det her, selvfølgelig skal have deres straf. Og grunden til jeg nævner i min facebook-opdatering, at de er indvandrere, er fordi, det er faktuelt. Havde det været danske drenge, havde jeg også skrevet det. Det handler ikke om racisme, men om hvad der får drenge til at gøre sådan, og fokus burde fremover være på, hvordan vi undgår vold i vores gader. Lige meget hvem der står bag, og hvem det går udover.«