Hvor var 50 km/t-skiltet? Ingen steder, mener flere bilister, som nu klager til politiet over at blive blitzet på motorvej, hvor de ikke kunne se skilte med fartgrænsen.

Næsten 900 bilister gik i politiets fotofælder i den forgangne uge, da politiet lavede fartkontrol på Fyn og i Sydøstjylland. Men ved Ejer Bavnehøj-rastepladsen syd for Skanderborg, hvor politiet foretog lastbilskontroller og testede bilisternes fart i sammen ombæring, skiltede man ikke ordentlig med fartgrænserne. Det mener flere bilister, som har henvendt sig til JyskeVestkysten.

I forbindelse med lastbilskontrollen satte politiet farten ned til 50 km/t på motorvejen og indsatte ATK-vogne (automatisk trafikkontrol), men flere så ikke skiltene med fartgrænsen. En af dem er Tina Steiner, som kørte forbi kontrollen på vej hjem fra Vejle mod Aarhus.

»Der er virkelig mange, der er havnet i en fælde der. Jeg så ikke nogle 50 km/t-skilte, kun at fartgrænsen var slut. Alle tog farten af, fordi der skete så meget. Jeg tror, der har været skilte, men de var ikke synlige. Jeg så kun de store skilte med blink og truckkontrol,« siger Tina Steiner til jv.dk.

Hun har derfor valgt at klage til politiet.

»Jeg har sendt en klage, for jeg plejer virkelig at overholde fartgrænsen. Man kunne jo se politiet, så der er ingen, der ville køre for hurtigt. Jeg tror, jeg kørte 65 km/t,« siger Tina Steiner.

Karsten Sørensen fra Skanderborg, der kørte på samme strækning, er enig med hende.

»Der var myldretidstrafik, og en kolonne af lastbiler fyldte den inderste bane. Trafikken var nervøs, fordi der var så meget skiltning, og der stod politirazzia flere steder. Der var masser at holde øje med, og ved afkørslen stod en politimand og hoppede rundt helt ude ved motorvejen. Hvis der var et skilt bagved lastbilerne, så kunne man ikke se det,« siger Karsten Sørensen til jv.dk.

Også han har sendt en klage til Sydøstjyllands Politi og til politiets klagemyndighed.

BT har kontaktet kommunikationsenheden i Sydøstjyllands Politi for en kommentar, men uden held. Jydske-Vestkysten har forsøgt at få en kommentar Tungvognscenter Syds leder og lederen af Hunde- og Færdselsfdelingen i Sydøstjyllands Politi fredag. Ligeledes uden held.