Greveparret Caroline og Michael Ahlefeldt, der er nære venner af prins Joachim, har besluttet at blive skilt. Det meddeler de tirsdag i en pressemeddelelse, skriver fyens.dk.

Efter ti års ægteskab har det kendte grevepar Caroline og Michael Ahlefeldt, der ejer Egeskov Slot, besluttet at gå fra hinanden. Parret har nemlig brugt sommeren til at tænke over fremtiden – og den indebærer ikke, at greven og grevinden fremtidig skal være mand og kone.

Det oplyser parret i en pressemeddelelse ifølge fyens.dk.

'Det er med beklagelse, at vi må meddele, at vi denne sommer har besluttet, at vores ægteskab skal ophøre. Det hele er foregået ganske udramatisk, og vi ser med fortrøstning på fremtiden,' skriver parret, der betegner deres ægteskab som ’ti uforglemmelige år’.

Parret har sammen har to små børn, Julius og Iselin, men vil ikke oplyse yderligere private detaljer om skilsmissen. Det fremgår heller ikke, hvordan parret vil deles om børnene. Ifølge meddelelsen vil parret dog fortsat spille en stor rolle i hinandens liv.

Hvad angår Egeskov Slots fremtid, så bliver det næppe til den store skilsmissekamp om slottet. Ifølge fyens.dk, der har gennemgået ejerforholdene på slottets adresse, er det nemlig grev Michael Ahlefeldt, der er eneejer af samtlige aktiviteter.

Sådan så det ud, da greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille blev gift med Caroline Søeborg Ohlsen i Kværndrup Kirke i 2006.
Sådan så det ud, da greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille blev gift med Caroline Søeborg Ohlsen i Kværndrup Kirke i 2006. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Det var Michael Ahlefeldt, der var greven på slottet, mens Caroline Ahlefeldt fik tildelt grevindetitlen, da parret blev gift i 2006.

Michael Ahlefeldt, der egentlig lyder det lange efternavn ’Ahlefeldt-Laurvig-Bille’, er 9. generation på Egeskov slot.

Grevinde Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille og Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille har tætte forbindelser til de kongelige. Her ses de ved prins Joachim og prinsesse Maries bryllup.
Grevinde Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille og Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille har tætte forbindelser til de kongelige. Her ses de ved prins Joachim og prinsesse Maries bryllup. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

Grevinde Caroline Ahlefeldt var allerede før hun mødte Michael Ahlefeldt en succesfuld erhvervskvinde, der blandt andet stiftede Danmarks første internetbureau Mousehouse tilbage i 1992. Hun har tidligere fortalt i et åbenhjertigt interview med Berlingske, hvordan hun to gange har været ramt af stress – første gang, før hun blev grevinde – og anden gang efter.

»Jeg var nødt til at kigge på mit liv, og det skal der ro til. Mit problem var, at jeg gerne ville det hele, men ikke kunne. Og selvfølgelig kom min mand, mine børn – dem, jeg elsker, først, så i det perspektiv var det enkelt, hvad jeg måtte gøre. Jeg måtte tage et ansvar og prøve at gøre noget ved min situation.«, fortalte hun i interviewet, hvor hun også afslørede, at hun endte med at droppe 12 bestyrelsesposter for at blive stresssymptomerne kvit.

I interviewet forklarede hun også, hvorfor hun føler, at det er vigtigt, at Egeskov Slot er åbent for offentligheden:

»Jeg ville føle det ret belastende, hvis det kun var min familie og mig, der havde glæde af Egeskov. Hvis jeg hver dag, når jeg gik forbi et af de store malerier, skulle sige til mig selv: åh, Gud, der hænger et helt vidunderligt billede, det skal jeg altså huske at nyde hver eneste gang, jeg går forbi, for det er kun mig, der har mulighed for at se på det«, fortalte grevinden, der har drevet slottet sammen med sin mand.

 Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille blev gift med Caroline Søeborg Ohlsen i Kværndrup Kirke i 2006.
Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille blev gift med Caroline Søeborg Ohlsen i Kværndrup Kirke i 2006. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Grev Michael Ahlefeldt er tæt ven med prins Joachim, og greveparret deltog i prinsens bryllup med prinsesse Marie. Greveparret var også inviteret til prins Henriks barnedåb i 2009, men da var det kun Michael Ahlefeldt, der deltog, da grevinden Caroline Ahlefeldt netop havde født parrets andet barn, datteren Iselin.

Prins Joachim er for øvrigt en af fadderne til parrets førstefødte, sønnen Julius, der blev døbt i september 2007 i Kværndrup Kirke.

Michael Ahlefeldt har generelt tætte forbindelser til kongehuset, da hans forældre var nære venner af dronning Margrethe. Han blev da også udvalgt som en af fadderne, da kronprinseparrets yngste søn, prins Vincent, skulle døbes.

Michael Ahlefeldt har yderligere to børn, en dreng og en pige, fra et tidligere ægteskab, skriver fyens.dk.