Dansk Afghansk Forening i Vejen i Sønderjylland har planer om at købe den forsamlingssal, de lige nu har lejet sig ind i. Det har sat sindene i kog hos foreningens naboer på vejen.

Det skriver JydskeVestkysten.

Den muslimske forening lejer pt. forsamlingssalen på Lærkevej 24, der tidligere har været ejet af Jehovas Vidner. Under lejemålet har der været flere episoder, der har gjort naboerne harme over, at den muslimske forening vil rykke ind på permanent vis.

»Det var en meget voldsom episode. Der blev råbt bønner fra åbne vinduer, som om det var i Mellemøsten. Det var ikke sjovt, og hvis det fortsætter, så tror jeg, at vores huse falder i værdi,« siger en af de naboerne, Ovin Klein, til jv.dk.

Vil holde muslimske fester

I forbindelse med Dansk Afghansk Forenings ønske om at købe forsamlingssalen har Vejen Kommune sendt en nabohøring til syv husstande i kvarteret.

I kommunens nabohøring vil foreningen - ifølge JydskeVestkysten - anvende ejendommen til 'udveksling af kulturværdier med det danske samfund' gennem møder og arrangementer. Der vil blive holdt jul og nytår i huset 'efter danske præmisser' og fester i forbindelse med 'årets studenter, børnefødsler og enkelte fødselsdage'. Desuden vil muslimske helligdage blive fejret, blandt andet Eid - afslutningen på ramadanen.

Udsigten til muslimske fester møder ikke stor opbakning blandt naboerne, der siger, at det er et stille boligkvarter.

Naboerne har derfor henvendt sig til byrådsmedlemmet i Vejen Kommune Poul Egelykke. Men han mener ikke, at der er meget at stille op.

Først til mølle

Det er handelsmanden Vagn Wolf fra Esbjerg, der har købt ejendommen af Jehovas Vidner, og som nu lejer den ud til Dansk Afghansk Forening.

Han bekræfter over for JydskeVestkysten, at Dansk Afghansk Forening gerne vil købe huset, hvis nabohøringen falder ud til dens side.

Huset koster 800.000 kr., og ifølge Vagn Wolf går huset til den, der først betaler beløbet.

Dansk Afghansk Forening har ikke svaret på JydskeVestkystens henvendelser.