Flygtningefrygten er nået til Nyborg, hvor en nabo til et nyt asylcenter raser mod 'diktatorisk' regering.

For at finde boliger til de historisk mange flygtninge, der lige nu ankommer til Danmark, har regeringen besluttet, at landets kommuner skal kunne tvinges til at huse flygtninge.

En af de kommuner, som allerede har fået vredet armen rundt, er Nyborg. På den tidligere institution for udviklingshæmmede, Strandvænget, har regeringen besluttet at oprette et asylcenter til 500 mennesker. Og det vækker langt fra begejstring alle steder i Nyborg.

Næstformand i Dansk Folkepartis lokalafdeling i Nyborg, Lone Riis, anklager i Politiken således integrationsminister Inger Støjberg (V) for på 'diktatorisk' vis at have forvandlet Strandvænget til et asylcenter og dermed skabt frygt hos de lokale beboere, som har brugt arealet på den tidligere institution som udflugtsmål.

»Jeg føler ikke, vi kan komme i parken mere, som vi altid har gjort. Vi har hygget, leget og givet dyrene mad. Jeg føler mig bare ikke tryg, når det vrimler med flygtninge. Vi aner ikke, hvad det er, vi har fået ud på Strandvænget. De er jo overhovedet ikke blevet tjekket endnu af myndighederne. Jeg er ikke tryg ved nogen, som jeg ikke ved hvor kommer fra,« siger Lone Riis til Politiken.

Den lokale formand for grundejerforeningen, Flemming Hansen, siger til avisen, at han har regnet ud, at 500 nye tilflyttere er en forøgelse på 22 procent af områdets beboere.

»Demokratiet bliver sat lidt ud af spil. I stedet bliver det en masse ubekræftede rygter om kriminalitet, larm, svineri og historier om flygtninge, der vader ind i folks haver, som kommer til at dominere snakken, og det skaber usikkerhed«, siger Flemming Hansen til Politiken.

Læs også: Flygtninge ankommet i Nyborg: Modtaget med klapsalver og 'Nej, tak'-skilte

Regeringens planer om at gøre Strandvænget til et asylcenter har fra starten vakt stærke følelser. Da de første 60 mennesker tidligere i december flyttede ind, blev de mødt med flag og smil af lokale beboere, men også 'nej, tak'-skilte.