Hører du til dem, der ikke kan døje billeder af små dyrebørn, så stop bare med at læse her. For denne artikel handler kun om én ting - nemlig Københavns Zoos nye flodhesteunge.

Den lille dame, der er en uge gammel, er nu klar til at blive vist for publikum for første gang. Og det er lidt af er sensation. For ungen er kun den tredje levedygtige flodhesteunge, som er født i nuværende gruppe af flodheste, der blev etableret i 2008, oplyser Flemming Nielsen, der er ansvarlig for dyrebestanden i Københavns Zoo til bt.dk.

- Vi har fået en hel del unge dyr ind, og der har derfor været en process, hvor de skulle lære at have med unger at gøre og lære at fungere i anlægget, forklarer Flemming Nielsen, der glæder sig over, at det nu er lykkedes at få en levedygtig unge. 

- Det er jo altid glædeligt, at vi får unger. Vi er glade for, at dyrene trives og fungere, og vi ser det som en målestok på, at vi gør det rigtigt, siger Flemming Nielsen, der håber, at flodhestebestanden måske en dag vil kunne gøre en tidligere flodhestelegende kunsten efter. I 1950'erne og 1960'erne gjorde flodhesten Maren nemlig Københavns Zoo verdensberømt, da hun producerede stribevis af unger. De blev siden fordelt rundt i zoologiske haver over hele Europa.

Men der er et stykke vej endnu, før den nyfødte unge selv kan tænke på at formere sig. Indtil videre er ungen, der blev født på en rampe med lavt vand, hvilket minder om den måde, som flodheste føder på i naturen, en lille splejs. Mens en voksen hun-flodhest vejer mellem 1.655 og 2.360 kg, så vejer den lille unge kun mellem 30 og 35 kg og måler 70-75 cm i længden. Til sammenligning vejer en voksen han typisk mellem 1.600-3.200 kg, oplyser Københavns Zoo.

Den lille flodhesteunge ser ud til at være noget skræmt over mødet med den store verden.
Den lille flodhesteunge ser ud til at være noget skræmt over mødet med den store verden. Foto: Københavns Zoo
Vis mere

Hvis man vil se den nye maskot, så er der god chance for at se hende i flodhestebassinet. Flodhesteunger tilbringer nemlig en stor del af deres tid under vand, og de kan også die under vand. Med jævne mellemrum kommer de dog op til overfladen for at få luft.

Med lidt held får den lille flodhesteunge måske også snart en legekammerat. En anden flodheste-hun forventes nemlig også snart at føde, oplyse Københavns Zoo.