Hvorfor skulle en bare 19-årig mands liv få så brat og tragisk en slutning? Spørgsmålet larmer stadig i den meningsløse stilhed, som gymnasieeleven Lauge Jon Eilrich har efterladt sig, efter han tidligt torsdag morgen omkom på skisportsstedet Risoul i Frankrig.

Lauge Jon Eilrich blev klokken 02.15 torsdag fundet stærkt omtumlet på jorden foran et lejlighedskompleks, hvor han formåede at forklare den kvindelige guide, at han var faldet ud fra en altan.

Fire timer senere døde han på hospitalet.

VED DU NOGET, SÅ TIP B.T. PÅ 1929@BT.DK

Det franske politi har bekræftet, at den unge mand styrtede ned fra 5. sal, men trods det var han alligevel i stand til selv at gå ind i den ambulance, som guiden fra Danski straks tilkaldte.

- Han var omtumlet, men han kunne selv gå ind i ambulancen, og han talte med vores guide både inden ambulancen kom, og mens den kørte, siger Anders Højlund, der er underdirektør i rejseselskabet Danski, der arrangerede skiferien for de 950 østjyske studerende.

Tumult kort inden fald

Hvad der fik Lauge Jon Eilrich til at styrte ned fra den dramatiske højde, er endnu ikke klarlagt, men det viser sig nu, at gymnasieeleven kort før det fatale styrt var indblandet i et slagsmål.

- Vi ved, at der har været noget tumult kort forinden, som han har været indblandet i. Det er angiveligt nogle polakker, som der er opstået nogle uoverensstemmelser med, siger Anders Højlund.

Ifølge den kvindelige guide havde Lauge Jon Eilrich ingen synlige skader på kroppen, da hun fandt ham, og Danski afviser da også, at slagsmålet forårsagede faldet.

LÆS OGSÅ: 

- Han har ikke fået bank. Der er ikke noget, der tyder på, at slagsmålet ligger til grund for ulykken, siger Anders Højlund.

Ifølge B.T. s oplysninger faldt den 19-årige ned fra en altan på et hotel beboet af netop polakker, men det vil Danski ikke bekræfte.

Anders Højlund bekræfter dog, at det ikke var fra et af de hoteller, som selskabet havde indkvarteret de unge på.

- Det vi ved, det er, at det ikke er en lejlighed, hvor de unge mennesker boede, siger han.

At natten skulle få så tragisk en udgang, var der imidlertid ingen, der havde regnet med, da den 19-årige selv bevægede sig ind i ambulancen.

Klokken 03.08 havde ambulancefolkene kontakt med lægerne på hospitalet, som ligger 35 minutters kørsel fra skisportsområdet.

Erklæret død kl. 06.29

Her skønnede man, at Lauge Jon Eilrich skulle overnatte på hospitalet.

Men klokken 05.30 lå gymnasieeleven pludselig på operationsbordet, og en time senere - klokken 06.29 - blev det unge menneske erklæret for død.

En besked, som Lauge Jon Eilrichs forældre og yngre søster måtte modtage på en ferie på Gran Canaria.

Og en besked, som har lammet de 950 elever fra østjyske ungdomsuddannelser, som sammen var taget på skituren.

'Der er helt stille nu'

Fredag var også flere af Lauge Jon Eilrichs venner og bekendte med blomster og breve forbi Egaa Gymnasium, hvorfra han til sommer skulle være blevet student.

- Jeg er her for at vise min respekt. Jeg kendte kun Lauge som en glad dreng, og det er dybt ubehageligt, når det kommer så tæt på, fortæller Annemette Iversen, der selv skulle havde været med på den skiferie, der torsdag morgen fik så brat en afslutning.

LÆS OGSÅ: 

- Det var faktisk kun fordi, jeg ikke nåede at melde mig til. Men lige nu er jeg rigtig glad for, at jeg ikke kom med. Jeg har snakket med flere af mine venner dernede, og de siger, at stemningen er rigtig ubehagelig og trist. Der er helt stille nu, siger de, fortæller Annemette Iversen.