Der har været stor debat, siden Gribskolen i Græsted i Nordsjælland besluttede, at det skal være slut med at gå i kirke før juleferien. Muhamad Hamed, som har en datter på skolen, er en af dem, der mener, at skoleledelsen har truffet en forkert beslutning.

Muhamed Hamed kom til Danmark for tre år siden som flygtning fra Syrien og har siden da boet i Gribskov Kommune sammen med sin familie, hvor hans syv-årige datter går i 1. klasse på Gribskolen. Det fortæller han TV 2 Lorry, som var de første, der bragte historien.

Hans datter en én af de elever, som skolen mente, den tog hensyn til, da man besluttede, at de yngste elever ikke længere skal i kirke inden juleferien.

»Vi har elever fra otte forskellige trosretninger på Gribskolen, blandt andet Jehovas Vidner, som jo ikke fejrer jul. Vi prøver at tage hensyn til alle og inkludere alle eleverne i fællesskabet, så derfor traf vi beslutningen om, at de yngste elever ikke skal til julegudstjeneste,« forklarede skolederen Marianne Vedersø Schmidt tidligere på måneden.

Muhamad Hamed mener dog, at skolens beslutning har haft den modsatte effekt.

»De siger, at de tager hensyn til vores børn, og det respekterer jeg og sætter pris på, men jeg tror, at de har truffet en forkert beslutning,« siger Muhamad Hamed til BT.

Han er bange for, at skolens beslutning kommer til at gå ud over hans datter og andre skoleelever, der har en anden trosretning end kristendommen.

»Det hjælper ikke vores børn - tværtimod. På kommentarer på nettet kan jeg se, at folk er sure på os, selvom vi ikke har gjort noget forkert.«

Muhamad Hamed er leder af en lokal weekendskole, hvor de underviser flygtningebørn i arabiske sprog, og har derfor kontakt til mange muslimske forældre i Græsted. Han undrer sig over, at skolen ikke har spurgt dem om deres holdning, inden man traf beslutningen.

»Jeg kender mange, som ikke har noget som helst problem med at sende deres børn med i kirken. Vi ved, at der er en dansk tradition, som alle skoler i Danmark har, og vi arbejder med integration hver dag, så vi respekterer de danske traditioner og værdier,« siger han.

Muhamad Hamed understreger samtidig, at han kender skoleinspektøren og mange af lærerne og pædagogerne på Gribskolen og ved, at de er gode mennesker, som vil børnene det bedste - alligevel ville han ønske, at man fra skolens side havde håndteret situationen anderledes.

Det giver han udtryk for i et åbent brev, hvor han beder Gribskolen om at genoverveje deres beslutning: