Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ledelsen i den omstridte moske på Grimhøjvej i Aarhus-forstaden Brabrand kalder det en heltegerning, at 21-årige Victor Kristensen rejste til Irak og begik selvmordsterror i Allahs navn.

- Han praktiserer, hvad han tror på. Det er det, der skete med Victor. Det er en ting, som han tror på, og han døde på grund af det. I vores øjne er han en helt, for han laver en god ting.

Det udtaler moskeens formand, Oussama El-Saadi, til TV2 Østjylland - se klippet ovenfor - på baggrund af BT's afsløringer af moskeens rolle i Victor Kristensens forvandling fra en almindelig, dansk dreng til en radikal islamist.

Victor Kristensen voksede op i en dansk kernefamilie i et af Aarhus' bedre kvarterer. I de sene teenage-år begyndte han være meget sammen med 5-6 unge mænd med indvandrebaggrund, som tog ham med i moskeen på Grimhøjvej i Brabrand.

Den er berygtet som tilholdssted for terrorsympatisører og radikale salafister, der hylder et forhistorisk islamisk ideal og er modstandere af alt moderne og vestligt.

Kilder fortæller til BT, at det var her radikaliseringen af Victor Kristensen begyndte. I marts i år begyndte billeder af Victor Kristensen at florere på internettet med meddelelsen om, at han var blevet dræbt i et selvmordsangreb i Irak.

Formandens holdning til Victor Kristensens selvmordsangreb gentog moskeens talsmand Fadi Abdallah, da han onsdag medvirkede i Radio 24/7's eftermiddagsprogram Reporterne. Det skete, da den ene af programmets to værter, Jens Anton Tingstrøm Klinken, spurgte Fadi Abdallah, om det er den holdning, man har i moskeen.

- Ja, det vil jeg sige ja til. Enhver muslim der deltager i en retfærdig hellig krig og dør af det er en helt, sagde Fadi Abdallah og forklarede, at han bakkede op om El-Saadis udtalelse.

I et interview med BT forklarer Oussama El-Saadi, at jihad er en ufravigelig del af islam.

- Sandheden er den, at jihad er en del af islam. Som muslimer kan vi ikke sige, at vi ikke tror på jihad, for det er en del af vores tro. Men hvordan man praktiserer det er en helt anden ting. Vi bor i Danmark og er en del af samfundet, vi er danskere, og derfor skal vi tage hensyn situationen her i landet. Så selv om vi tror på jihad, så betyder det ikke at det er en ting, vi skal praktisere her og nu eller på en eller anden måde, så vi ødelægger vores samfund, siger formanden.

Andre læser også