Vi kender Morten Resen som den morgenfriske og charmerende tv-vært, der i årevis tog os igennem de første lyse timer af dagen, indtil han for få måneder siden stoppede sin værtsrolle på Go' Morgen Danmark på TV 2. Nu er han klar til nye udfordringer.

Men denne gang er det hverken radio eller tv, der kommer til at udgøre rammerne for 37-årige Morten Resens nye job. For den folkekære tv-vært har nemlig i sinde at give sig i kast med iværksætteri.

Det afslører han i sin podcast.

»Jeg tænkte at lave en TripdAdvisor (rejsesite, red.) for børnefamilier,« fortæller han under et møde med Rasmus Carlsen, der er kommerciel direktør i samkørselstjenesten GoMore.

»Når du får børn, så vil du opleve, hvor sindssygt umuligt det er at stå, hvad enten det er i København, Barcelona eller Aarhus og skal have skiftet et barn, have noget at spise, hvor du må have børn med, og du skal have varmet en sutteflaske. Men det er fuldkommen umuligt, for hvor skal du gå hen,« spørger han.

Og dermed ser de første skitser ud til at være tegnet til Morten Resens iværsætteri. Med en app vil han nemlig give børnefamilier bedre mulighed for at finde praktiske spise- og legesteder til børn, når de er på farten.

»Jeg skal til Barcelona, og jeg har brug for et hotel, hvor det er fedt at have mine unger med. Så kan du se alle dine fire nærmeste venner, der alle har været i Barcelona, de boede på det her hotel, der er børnevenligt,« uddyber han.

Med appen håber Morten Resen, at brugerbasen hurtigt vil blive »relativ stor«, mens han samtidig vil indlede parterskaber med store hotelvirksomheder og restauranter, der skal kunne tilbyde børnefamilier i nærheden gode tilbud.

Skal alliere sig med erfarne iværksættere

Idéen opstod, da Morten Resen og hans kone tilbragte en ferie i USA med deres børn, hvor de frustreret forsøgte at finde et spisested eller en legeplads, uden der var tale om det helt store sommerland eller en decideret turistattraktion.

»Det kunne være fedt, hvis man kunne sige, vi vil gerne have noget at spise med ungerne, så hvor kan vi gå hen uden at genere andre, der ikke gider at høre på børn, få noget mad som ungerne gider at spise, og hvor de samtidig kan lave noget,« fortæller Morten Resen i podcasten.

Men vejen til succes er som bekendt hård.

Derfor er Rasmus Carlsens bedste råd til Morten Resen også, at han allierer sig med en lidt mere erfaren iværksætter, der kan hjælpe ham med at udvikle appen.

Derfor søger Morten Resen råd hos Just Eat-stifteren Jesper Buch, der velvilligt kommer med gode råd til den nystartede iværsætter.

Og med dem i baghånden er Morten Resen således i færd med at kaste sig ud i et vaskeægte iværksættereventyr.

Morten Resen stoppede i februar som vært på Go' morgen Danmark efter ni år.