Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er blevet mødt med hånende skilte og tilråb forud for en indvandrerdebat på Nørrebro. Politiet er mødt talstærkt op.

- Ingen nazister i gaden.

Sådan råbte fire drenge med indvandrerrelationer, da medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt (DF) torsdag ved 18-tiden ankom til medborgerhuset Korsgadehallen, hvor han sammen Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) skal diskutere tonen i indvandrerdebatten, skriver bt.dk.

Debatten, der tager udgangspunkt i debatfilmen »Ordet fanger«, begynder først klokken 19, men Messerschmidt dukkede altså allerede op en time før.

Allerede tidligere på ugen blev der flere steder set plakater med teksten »Morten Messerschmidt ud af Nørrebro«.

– Det er virkelig en provokation, at han skal komme her og sprede sit gylle. Han ikke hr. hvem som helst, men er dømt for racisme, så vi ved, hvad han mener, og det gider vi ikke høre på, fortæller en af initiativtagerne til den antiracistiske protest, til den venstreorienterede portal Modkraft.

Morten Messerschmidt selv tager dog reaktionerne helt roligt.

- De er i deres gode ret til at stå derude. Det er jo ytringsfriheden, det handler om, og alle har jo ret til at have deres afstumpede synspunkter, siger Messerschmidt til bt.dk.

Instruktøren bag filmen »Ordet fanger«, Helle Hansen, mener, at protesterne viser, at der er behov for netop en debat om tonen i indvandrerdebatten, siger hun til bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.