Lars Jensen er bedemand i Sønderborg. Familiefaderen er dog ikke den typiske bedemand, da hans fortid rummer en grum fortælling om drab, fængselsstraffe, overfald og et liv på flugt fra sin rockerfortid. Sammen med sin Marianne besluttede han sig for at starte på en frisk, og nu lever de et almindeligt familieliv med deres børn og deres hund, Mario.
Lars Jensen er bedemand i Sønderborg. Familiefaderen er dog ikke den typiske bedemand, da hans fortid rummer en grum fortælling om drab, fængselsstraffe, overfald og et liv på flugt fra sin rockerfortid. Sammen med sin Marianne besluttede han sig for at starte på en frisk, og nu lever de et almindeligt familieliv med deres børn og deres hund, Mario. Foto: Camilla Rønde

Lars Jensen har brudt med rockerverden og skabt sig et godt liv. Men han har også måttet betale en høj pris

Lars Jensen har gjort, hvad de færreste tør. Brudt med rockerverden og sammen med sin kone Marianne skabt sig et liv med en sund bedemands-forretning i Sønderborg. Men han har også måttet betale en høj pris.

- Jeg har været en meget afskyelig person.

Det erkender den snart 40-årige sønderjyske bedemand Lars Jensen blankt.

Han myrdede sin far i 1993, og det var under afsoningen af sin fængselsstraf, at han blev en del af rockermiljøet og mere og mere følelsesmæssigt afstumpet. Et spor han fortsatte af, indtil han i 2003 valgte af hoppe af.

- Det er klart, at når jeg kigger tilbage, og ser den måde, jeg har levet på, kan jeg enten vælge at rotere i det af skyldfølelse eller at sige, at jeg har arbejdet mig ud af det og måske kan inspirere andre til at gøre det samme. Jeg har valgt det sidste. Tager afstand fra det ved at leve, som jeg gør, og ved at fortælle historien til dig.

- Er det forbundet med en risiko? Ja. Men det er der ikke noget at gøre ved. Det må være, som det er, siger Lars Jensen. Og har besluttet, at han ikke vil leve sit liv i frygt for den verden, han har vendt ryggen, for de rockere, der har forsøgt at slå ham ihjel.

Han fortæller ikke sin historie for at høste empati. Men fordi han nærer et spinkelt håb om, at fortællingen kan inspirere andre til at tage springet ud af den lukkede og dybt kriminelle verden.

Læs i BT i dag hele historien om manden, der som 20-årig slog sig far ihjel, blev en frygtet rocker, og i dag lægger døde sønderjyder i kister.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.