Vacciner kan synes som en obligatorisk del af livet for mange, men manglende tiltro til vacciner får flere og flere danske forældre til at vælge vacciner helt fra.

Én af dem er 33-årige Kathrine Pilgaard Jensen, der har fravalgt vaccinationer på vegne af begge sine børn. Hun mener, at vacciner forstyrrer kroppen på en unaturlig måde.

»I den vestlige verden stoler vi lidt for meget på de 'kloge mennesker' og har glemt os selv, og hvad vi tænker og tror. Vi lægger mange ting over til andre. Man burde stole lidt mere på, at kroppen er klog nok til at gøre nogle ting. Jeg tror ikke, at kroppen er noget vi skal forstyrre,« siger Kathrine Pilgaard Jensen, der er mor til en datter på tre og en søn på tre måneder.

Læs også:

For Kathrine Pilgaard Jensen er den manglende tiltro til vaccinerne også et spørgsmål om, hvad vaccinerne rent faktisk indeholder.

»Man ved jo ikke rigtig, hvad der er i sprøjterne, og den (medicinske, red.) verden er så lukket. Og hvis man spørger lægen, så ved vedkommende næsten heller ikke engang, hvad der er i vaccinerne,« siger Kathrine Pilgaard Jensen, der har vaccineret sin tre-årige datter op til to-årsalderen, da hun på daværende tidspunkt ikke var bevidst om, at man kunne vælge vaccination fra.

Kathrine Pilgaard Jensen har fravalgt vacciner på vegne af begge sine børn. Hun mener nemlig, at vacciner forstyrrer kroppen på en unaturlig måde.
Kathrine Pilgaard Jensen har fravalgt vacciner på vegne af begge sine børn. Hun mener nemlig, at vacciner forstyrrer kroppen på en unaturlig måde. Foto: Privat
Vis mere

Men tænker du ikke over de alvorlige komplikationer, der kan være ved børnesygdommene, som f.eks. mæslinger?

»Nej, det er ikke noget, jeg spekulerer over. Og jeg håber da ikke, at mine børn nogensinde får nogle komplikationer af den slags,« siger Kathrine Pilgaard Jensen.

Men tænker du over, at det måske kan gå ud over andres børn, at du ikke vaccinerer dine børn?

»Nej, jeg tænker, at hvis de er vaccinerede, så burde de jo ikke få sygdommene, fordi mine børn måske går rundt med noget. Jeg har måske heller ikke lyst til, at mine børn skal gå med børn, der er vaccinerede, fordi de går rundt med en levende smitte i sig, men det kan man jo ikke rigtig sige nogen steder,« siger Kathrine Pilgaard Jensen, der til dagligt arbejder som rengøringsfagleder.

Læs også:

Behov for mere information

Men læger og forskere mener jo, at det er 'hysterisk og vanvittigt' at undlade at vaccinere sine børn. Hvad tænker du om det?

»Jamen det skal de jo sige. De har jo læst i mange, mange år, men spørgsmålet er, om de ikke har glemt, at man skal lytte til sig selv, og ikke kun de lærebøger, de nu har læst. Og jeg ved godt, at de selvfølgelig har en kæmpe viden,« understreger Kathrine Pilgaard Jensen.

Hun vil dog ikke afvise, at hun vil lade sine børn vaccinere, hvis der blot kommer mere information om, hvad vaccinerne indeholder.

»Det kunne da godt være, at jeg ville vaccinere mit barn, hvis lægerne var mere villige til at lukke op og sige, hvad der er i sprøjterne, og hvad de egentlig kan forårsage,« fastslår hun.