Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, bliver beskyldt for at bruge et seks-årigt barn til at fremme partiets politik. Det sker efter, Martin Henriksen kommenterede et kontroversielt tv-indslag fra TV Lolland.

Indslaget er optaget ved et arrangement juleaften i Lalandia i Rødby, der blev afholdt for Lalandias gæster og 100 familier med lave indkomster. Indslaget viser en gruppe indvandrer-kvinder, der danser en arabisk dans klokken 20:50 juleaften, mens to danske børn ser på. Se videoen her på siden.

Det får Martin Henriksen til at skælde ud på Dansk Folkehjælp, der arrangerede den gratis juleferie til Lalandia for de fattige familier, betalt med uafhentede feriepenge fra Arbejdsmarkedets Feriefond.


LÆS OGSÅ:


- Jeg synes, at det er forkasteligt. Det kan man ikke være bekendt. Det skærer i mit hjerte, når jeg ser danske børn, der skal forbinde det med juleaften, siger Martin Henriksen til bt.dk.

Mor raser


Den udtalelse vækker harme hos Sophie Kyhn-Rasmussen, der er mor til den ene af de to børn, seksårige Nicole.

- Det er noget svineri, at Martin Henriksen bruger mit barn til at profilere sig politisk, siger hun harmdirrende til bt.dk.

Ifølge Sophie Kyhn-Rasmussen spurgte gruppen af indvandrer-kvinder først den øvrige forsamling, om de måtte fremføre dansen. Det foregik, mens en stor del af gæsterne ved arrangementet havde forladt salen for at danse om juletræet i Lalandias forhal. Andre valgte at blive i salen for at se den arabiske dans.

- Nicole valgte selv juletræet fra for at se det der, og der går ikke noget af hendes juleaften ved det. Tværtimod får hun bare udvidet sin horisont. Hun nød at få lov at danse med, siger Sophie Kyhn-Rasmussen til bt.dk.

I indslaget fra TV Lolland klager flere af Dansk Folkehjælps gæster over, at der blev taget for meget hensyn til gruppen af muslimer. Sophie Kyhn-Rasmussen - der selv havde betalt for sin families ophold i Lalandia - siger, at det kun var meget få gæster, der var utilfredse med den arabiske dans.

DF'er uenig i kritik

Martin Henriksen er ikke enig i moderens kritik og fastholder sine udtalelser.

- Det er lidt tankevækkende, at hun vælger at kritisere Dansk Folkeparti. Der er Tv Lolland og BT, der har bragt billederne af hendes barn og klippet har ligget på Tv Lollands hjemmeside i en uge. Det er ikke DF, der bringer hendes barn ind i debatten. Det er sådan set moderen selv, siger han.

Martin Henriksen vil ikke diskutere barnets konkrete oplevelser, men vil kun diskutere sagen på et principielt plan.

- Dansk Folkeparti fastholder, at den slags dans ikke hører hjemme i en god dansk juleaften.