»Hej søde. Er du frisk på at tjene penge? Knus.«

Sådan en besked tikkede ind på chat-funktionen hos Pia Kyhl Christensens 14-årige datter fra Facebook-profilen Alice Ravn, og da datteren svarede på beskeden og spurgte, hvem denne person var, fik hun svaret.

»Godmorgen. Hedder Alice og søger en smuk pigemodel som dig til fotografering. Knus.«

Foto: Privat
Foto: Privat
Vis mere

Forinden havde datteren fået en venneanmodning fra profilen, som hun havde sagt ja til. Den 14-årige pige spurgte sin mor, om hun vidste, hvem det var, og det gjorde hun ikke.

»Og så kommer min datter og viser mig beskeden, og så har jeg jo lige set det der TV3-program med Henrik Qvortrup, der hedder 'Børnelokkerne' i fjernsynet, og så tænker jeg, at det jo højst sandsynligt er det, det handler om,« siger Pia Kyhl Christensen til BT.

Moderen bliver skræmt ved tanken om, at det kan være en 50-årig mand, der sidder og skriver til datteren for at lokke hende til at mødes, og så går hun ind og tjekker profilen, hvor det er tydeligt, at profilens venner har de samme fællestræk.

»Det er alle sammen unge piger, og de er alle sammen fra vores nærområde, så der begynder alarmklokkerne virkelig at ringe,« siger hun.

Pia laver et opslag på Facebook med teksten.

»Min datter har modtaget en venneanmodning og en besked fra denne profil. Andre med teenagedøtre som har modtaget det samme?«

Og så begynder det at gå stærkt. Opslaget bliver delt heftigt, og Pia bliver kontaktet af en anden mor, hvis datter har fået samme besked.

»Hun er skræmt over at læse det her, for få dage forinden, har hendes datter spurgt, om hun tror, hun kan blive fotomodel, og det slår moderen hen med, at det er et ganske almindeligt teenage-spørgsmål, fordi det er mange pigers drøm, men nu tænker hun, at det kan handle om de beskeder, der kommer fra denne fiktive profil.«

Flere og flere forældre blev opmærksomme på det og fortalte deres børn, at de skulle slette profilen som ven, og det betyder, at den nu er nede på kun 12 venner.

Pia har ikke hørt, at nogen skulle have mødtes med personen bag, men det har været en ubehagelig oplevelse.

»Jeg blev meget skræmt over det, for vi havde lige set det ske på tv, og det havde min datter også, så hun var heldigvis meget opmærksom på det. Men jeg har det dårligt med, at unge mennesker i dag bliver venner med gud og hver mand på de sociale medier og bliver lokket med at tjene penge, for piger i den alder drømmer jo om at blive model, så det er vildt skræmmende.«

Pia Kyhl Christensen har nu anmeldt den falske profil til Facebook.