En flere år gammel udtalelse, hvor han sammenligner muslimer med tyske soldater fra den nazistiske besættelsesmagt, indhentede i går det tidligere EU-parlamentsmedlem Mogens Camre (DF).

- Vi har mere uro i gaderne end vi havde under den tyske besættelse. Folk ser mere vold i gaderne, og det er fuldstændig uacceptabelt, sagde Mogens Camre.

Og han lagde ansvaret for uroen på muslimer.

- Ingen skal være i tvivl om min holdning til nazisme, men de tyske drenge opførte sig meget bedre end vores muslimske drenge gør det. Det var veldisciplinerede unge tyske drenge, sagde Mogens Camre for cirka to år siden til den hollandske TV-kanal Nederland 2, som interviewede ham som EU-parlamentariker.

Ingen vaklen hos Camre


I går blev et klip fra Youtube med udtalelserne brugt af bloggeren Michael Jeppesen, og blandt andet bragte EB.dk klippet med de gamle udtalelser.

Men da B.T. i går gav det tidligere EU-parlamentsmedlem chancen for ligesom Lars von Trier ved Cannes-festivalen at undskylde eller moderere sine udtalelser, var der ingen vaklen i geledderne hos Camre.

- Det er historiske kendsgerninger. Jeg taler om den menige tyske soldat, ikke om Gestapo eller SS. Hvis folk mødte tyske soldater under besættelsen, gik de ikke over på den anden side af gaden. Det gør de i ghettoerne i dag, hvis de møder unge muslimer. Min far blev hentet af Gestapo, og jeg har oplevet den tid, så at beskylde mig for at være sympatisk indstillet overfor nazister, er helt ude i skoven, siger Mogens Camre.

Han forsvarer samtidig sit angreb på muslimer.

- Må man ikke forholde sig til kendsgerninger? Det er en kendsgerning, at unge muslimer er mere kriminelle end unge danskere - det er også en kendsgering, at vietnamesiske indvandrere er mindre kriminelle end danskere, må jeg så heller ikke nævne det, spørger Mogens Camre retorisk.

Ikke første gang


Det er ikke første gang, Camre er i søgelyset for udtalelser om muslimer. I 2003 blev han krævet tiltalt for overtrædelse af racismeparagraffen for blandt andet at have sagt sådan her:

- Alle Vestens lande er infiltreret af muslimerne. De taler pænt til os, mens de venter på, at de er nok til at slå os ihjel.

Europa-Parlamentet afviste imidlertid at ophæve hans immunitet.