Frederik Frederiksen blev tirsdag eftermiddag kl. 13 student med Danmarks højeste snit. Frederik går på Viborgs Tekniske Gymnasium og blev modtaget af familie og venner, her får han huen på
Frederik Frederiksen blev tirsdag eftermiddag kl. 13 student med Danmarks højeste snit. Frederik går på Viborgs Tekniske Gymnasium og blev modtaget af familie og venner, her får han huen på Foto: Henning Bagger
Frederik Thorning Frederiksen fra Viborg fik i dag studenterhuen på hovedet med endnu et 12 tal, som han nu kan skrive på inderforet af sin sorte hue.

Den bare 17-årig unge mand skulle op i fysik på Viborgs Tekniske Gymnasium, men med et hoved for det matematiske og især kemi var det en smal sag at klare sig igennem og skaffe 12-tal nummer 27.

Bedsteforældrene, søskende, vennerne og far og mor stod og ventede ude foran lokalet med roser i hånden
og spænding i maven.

Og det var selvfølgelig en glad Frederik Thorning, der kom ud.

- Det er super fedt. Jeg har fået hat på, så det er dejligt. Jeg har aldrig set så mange roser i mit liv, siger han.

- Jeg fyrede mit eksamensprojekt af, og så stillede de mig et enkelt spørgsmål og voterede i et minut. Da jeg kom ind igen, sagde de; 'ja det bliver jo til to, med et ét-tal foran'. Og jeg svarede; undskyld hvad sagde du?, fortæller Frederik grinende, der nu skal ud og spise god mad og masser af kage med familien. 

ung mor


Anthonystudent


Både TV2 Midt/Vest, Viborg Stifts Folkeblad, skolen selv og BT var klar med fotografer ude foran lokalet.

- Det var voldsomt. Nu er jeg blevet lidt af en mediedarling, siger han.

Da Frederik Thorning begynder på Kemi på Aarhus Universitet næste år og havde to såkaldte A-niveau fag mere end de normale fire, må han gange sit gennemsnit med først 1,08 og derefter 1,06. Dermed ender hans karaktergennemsnit på vanvittige 13,7.

- Det er virkelig surrealistisk lige nu. Det er fuldstændig absurd, siger han.

Superstudent3


Nu står den nærmeste fremtid på studenterfester, studenterkørsel og dimission. Derudover er den 17-årige superstudent også lige gået i gang med at tage kørekort.

Frederik Thorning har fået en slags studentergave af sin far, hvor de nu skal til London og se Monty Python.

- Vi er store Monty Python fans, og nu blev de genforenet for første gang i 30 år, så må vi jo se dem, siger han.

Superstudent
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.