Terrorangrebet i København har vakt mange stærke følelser frem i danskerne, efter at den 22-årige muslim Omar Abdel Hamid El-Hussein i weekenden skød og dræbte to civile og sårede fem betjente.

I kølvandet på weekendens skudepisoder har mange tusinde borgere hyldet politiet for deres indsats, og på gader og stræder er terrorens ofre blevet mindet. Siden er debatten om muslimer imidlertid også blevet skærpet, især på de sociale medier.

27-årige Rasmus Blidegn fra København er derfor gået i gang med at sprede et ganske særligt budskab ved hjælp af et skilt, som han mandag eftermiddag luftede for de forbipasserende på Strøget i København. På skiltet står der: »Jeg elsker muslimer. Stop hadet«.

»Efter i lørdags forventede jeg, at danskerne ville begynde at pege fingre af alle muslimer og tro, at de var terrorister. Så det er egentlig både et budskab til muslimerne og danskerne, om at muslimerne er elskede, og at man skal lade være med at være så fordomsfuld,« fortæller Rasmus Blidegn om sit budskab, der er blevet liket af flere tusinde på BTs Facebook-side, hvor den første historie om Rasmus blev lagt op.

Budskabet er både skrevet på dansk og engelsk og er ligeledes flankeret af et peacetegn.

»Det er egentlig både et budskab til muslimerne og danskerne, om at muslimerne er elskede, og at man skal lade være med at være så fordomsfuld,« fortæller Rasmus Blidegn om sit budskab, som han mandag eftermiddag luftede for de forbipasserende på Strøget i København.
»Det er egentlig både et budskab til muslimerne og danskerne, om at muslimerne er elskede, og at man skal lade være med at være så fordomsfuld,« fortæller Rasmus Blidegn om sit budskab, som han mandag eftermiddag luftede for de forbipasserende på Strøget i København. Foto: Privat
Vis mere

Læs også:

Rasmus Blidegn har tidligere været fredsaktivist i Palæstina og har altid været meget interesseret i den muslimske kultur og forholdet mellem muslimer og danskere. Hans budskab henvender sig derfor til begge parter.

»Der står jo »stop hadet«, så det er både henvendt til muslimer, der skal stoppe med at hade danskere, og til danskere, der skal stoppe med at hade muslimer, så vi kan leve sammen uden racisme, og så vi kan få et fællesskab. For det er vi ikke så gode til,« uddyber Rasmus Blidegn, der til daglig arbejder som tjener.

Rasmus Blidegn blev mandag spottet af flere af BT's læsere, der har sendt billedet til BT.

»Jeg synes, billedet fortjener at blive vist frem, da det ikke er alle danskere, der er fordomsfulde. Ligesom der er gode danskere, er der også gode muslimer og omvendt. Vi er jo alle sammen mennesker, og ingen er fejlfrie, skal vi huske på. Jeg synes, det er vildt smukt og stærkt gjort,« skriver en læser til BT.

Billedet florerer også på Facebook, hvor over 5.000 personer har liket billedet. Rasmus Blidegn er imidlertid overrasket over, hvor positivt folk har taget imod hans budskab.

»Jeg synes, det er så positivt at se, at så mange mennesker har liket billedet. Det er jo ikke kun mig, der har gjort en forskel her. Det er også alle de mennesker, der har delt billedet og har kommet med alle de positive kommentarer,« siger Rasmus Blidegn.

Rasmus Blidegn forventer at lufte skiltet igen på lørdag, hvor der formentlig er flere mennesker på Strøget.