Mette Aaen på 27 vandt titlen, som Danmarks døve skønhedsdronning. Nu skal hun forsvare Danmark i 'Miss Deaf World 2011' i Prag.

Man kan, hvad man vil. Det er 27-årig Mette Aaen et bevis på. Hun skal til juli repræsentere Danmark i dysten mod 45 andre nationer om at blive verdens smukkeste døve skønhedsdronning. Det skriver 'Miss and mister of Denmark 'i en pressemeddelelse.

- Det er en prinsessedrøm, der er gået i opfyldelse, Jeg synes, at jeg har et fantastisk liv nu, og jeg vil gerne vise hele verden, hvem jeg er, siger Mette Aaen i en pressemeddelelse.

Ar på sjælen...
Mette Aaen havde ikke en nem start på livet. Hun var døv fra fødslen af og blev født med en alvorlig hjertefejl, som kostede hende fire hjerteoperationer, inden hun fyldte fem.

Da hun flyttede skole som 12-årig, blev hun mobbet over to år, fordi hun var spinkel. De mange forhindringer har dog ikke stoppet Mette Aaen fra at forfølge sine drømme.

- Jeg blev mobbet, da jeg var tolv år. Jeg kom igennem dem, og det har nok givet mig styrke, men det er først nu, jeg føler, at mit selvværd er helt i top. At jeg er stolt af at være den, jeg er. Det er bestemt også en af grundene til, at jeg meldte mig til konkurrencen om at blive Miss Deaf Danmark 2011, så jeg kunne kvalificere mig til Miss Deaf World 2011 og vise at jeg også kan være et forbillede, fortæller Mette Aaen.

Ar på kroppen
Mette Aaen frygter dog bikinikonkurrencen, da hun stadig har ar på kroppen efter de mange hjerteoperationer.

- Bikini-runden er en stor udfordring for mig, da jeg pga. mine hjerteoperationer har flere ar på brystet, ryggen og maven. Jeg er en smule nervøs over det, men har lært at leve med det og acceptere min krop, som den er, siger Mette Aaen.

Mette Aaen får hjælp af en anden kendt sportspige. Selveste Lisa Lents skal i samarbejde med Miss and Mister of Denmark guide Mette Aaen op til Miss Deaf World i Prag.