- Gør I også grin med mig, når I finder mig med løkken omkring halsen?

Sådan skrev Jenna Bowers-Bryanton på sin Facebook-profil til den voksende skare af mobbere.

To dage senere blev hun fundet i familiens garage. Med løkken omkring sin hals. Hun blev 15 år.

Hendes ’haters’ kvitterede ved at gøre grin med selvmord.

Overalt i verden findes der beviser på, at ord kan dræbe. At ondsindet internet-mobning får teenagere til at tage livet af sig selv. Og at der bliver flere og flere af dem, som ser selvmordet som eneste vej ud af helvedet.

Endnu har vi været forskånet i Danmark. Men hvor længe?

Internet mobning

Megan Meier, 1992-2006

Lige siden hun gik i 3. klasse, kæmpede Megan med sit selvværd og sin vægt. I en sådan grad, at hun fik anti-depressiv medicin. Det var derfor helt bevidst, at hendes forældre valgte at indskrive hende på en katolsk skole fra 8. klasse, en skole der havde strikse regler om uniform og regelsæt omkring make-up og smykker. De troede, hun ville passe bedre ind, når alle var ens. Men ondskaben fandtes også der.

En klassekammerat - og nabo til Megans familie - oprettede en falsk MySpace-profil ’tilhørende’ en ung attraktiv fyr, som begyndte at skrive til Megan i en flirtende tone og siden ’forelskede’ sig i hende, lige indtil hun sad godt fast på cyber-krogen. Beskederne ændrede karakter til decideret hadefulde og blev pludselig delt i cyperspace med lynets hastighed. ’Alle hader dig. Verden vil være et bedre sted uden dig’, skrev den fiktive fyr. Megan svarede: ’Du er en af den slags fyre, enhver pige vil dø for’.

21 minutter senere blev hun fundet i sit klædeskab. Hun havde hængt sig. Tre uger før sin 14 års fødselsdag.

Internet mobning

Grace McComas, 1997-2012

- JEGHADERDIGHADERDIGDIGHADERDIG. Næste gang du tager mit navn i din mund, håber jeg, du kvæles i det. OG DØR!!!!!

Grace så egentlig lyst på fremtiden. For det var sådan, hendes sind var, har hendes mor forklaret. Hun var startet i High School i Baltimore, en køn pige med langt krøllet hår og smil på læben. Og venner skortede det ikke på. Alligevel blev Grace mobbeoffer. Platformen var Twitter, afsenderne anonyme. Men indholdet i de mange tweets personlige og hadefulde. Efter få måneder blev presset på den unge pige for meget. Hun hængte sig selv. Efterfølgende fandt moderen Grace’s dagbog. Her havde datteren reflekteret over sit håb for det nye år. ’Jeg håber, at jeg finder lykke. Og styrke til at tilgive dem, der har gjort mig ondt, skrev hun.

Påskesøndag tog hun sit liv.

Jamie Rodemeyer, 1997-2011

Han blev 14. Men kæmpede for sine rettigheder i livet. Jamie vidste og forsøgte på ingen måde at skjule, at han var bi-seksuel og var udsat for voldsom mobning af samme grund. Men istedet for at gå i kryb, svarede han igen. På YouTube. På blogger-sitet Tumblr. Ville ikke finde sig i, at hans eller andres seksualitet skulle gøres til genstand for hadefulde bemærkninger.

’Det vil ikke røre mig overhovedet, hvis du dør. Det vil ikke røre nogen! var en af mange kommentarer til hans blog. Alligevel fortsatte han med at skrive, oprettede tilmed en hjemmeside hvis mål var at forhindre teenagere i at begå selvmord. ’Bye mother monster, thank you for all you have done, paws up forever’ skrev han på Twitter den 17. september 2011 til sit store idol Lady Gaga. Det blev hans sidste.

Næste morgen fandt hans søster ham. Han havde hængt sig.

Amanda Cummings, 1997-2012

Julen 2011 var hjerternes fest som altid i familien Cummings hjem på Staten Island i New York. Sammen med sine forældre og storesøster blev der hygget, spist julemad, delt gaver og glæde ud. Tre dage senere sprang Amanda ud foran en bus. I hånden havde hun et selvmordsbrev.

Det var tilsyneladende et helt banalt og uskyldigt venskab med en tre år ældre fyr fra skolen, der fik en gruppe piger til at rotte sig sammen mod Amanda og kalde hende de klammeste ting. Til hendes ansigt i skolegården. På hendes facebook- og Twitter-profil, når hun kom hjem.

Selvom hun udenpå så sej ud med sit Katy Perry inspirerede udseende, besad hun ikke popstjernens fandenivoldskhed og blev slidt mere og mere op indvendig, indtil hun til sidst ikke kunne mere. Amanda døde af sine kvæstelser på Staten Island Universitets hospital den 2. januar 2012.

Inden da nåede hendes mobbere forbi sygesengen, hvor de stjal hendes mobil, sko og jakke samt overplastrede hendes Facebook-profil med hademails.

På BT PLUS kan du få en stor guide til, hvordan du håndterer, hvis dit barn bliver mobbet. Du får også en masse gode råd og tips til, hvordan du undgår, at dit barn selv bliver den der mobber.

 

Internet mobning

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.