Børn ned til seks år får mobiltelefoner, og på de fleste skoler må ungerne have telefonen med

På hver fjerde folkeskole oplever lederne, at børn helt ned i børnehaveklassen udstyres med en mobiltelefon, når de bliver afleveret i skolen. Det viser en rundspørge blandt 325 skoleledere foretaget af Berlingske Research.

- Det er overraskende tidligt, at børnene får mobiltelefon. Jeg troede først, at det begyndte i 1. eller 2. klasse, siger næstformand i Skolelederforeningen Claus Hjortdal til Berlingske.

- Men hvis forældrene er klar til at påtage sig det ansvar, som det er at give sit barn en mobiltelefon, så kan jeg ikke se noget problem i, at børnene får lov til at tage telefonerne med i børnehaveklasserne, siger han.

At de mindste skoleelever gerne vil efterligne eleverne i de større klasser er helt naturligt, ifølge professor Birgitte Holm Sørensen fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

- Når de yngste børn starter i skole og ser, hvad de større børn har, så vil de have det samme, siger hun og nævner, at mobiltelefoner til de yngste årgange er helt i tråd med udviklingen de seneste år.

- I løbet af de seneste ti år, er aldersgrænsen næsten gået et klassetrin ned hver år.

En fordel ved den tidligere debut som mobilbruger kan være, at børnene lærer at tage hensyn til andre, når de pludrer i telefonerne.

- Små børn er mere modtagelige for regler, så det vil være en god ide, hvis man allerede i de små klasser kan lære børn om god mobiletik, siger Birgitte Holm Sørensen til Berlingske.

Danmarks Lærerforening ser ligeledes muligheder i udviklingen. Foreningen mener, det kan være en god ide at inddrage telefonerne i undervisningen.

Ni ud af ti skoler tillader mobiltelefoner i børnehaveklassen, men på de fleste skoler er der regler for, hvad telefonerne må bruges til og hvornår den må været tændt, skriver Berlingske./ritzau/

Andre læser også