Lørdag blev den nye Miss Danmark 2016 kåret ved årets arrangement på Docken. Det blev deltageren Helena Heuser, der løb med sejren og dermed skal repræsentere Danmark ved det internationale støvne Miss World i Washington DC til november.

»Jeg er simpelthen så overvældet lige nu! Jeg er Miss Danmark 2016,« skriver en rørt Helena Heuser søndag på sin Facebookprofil.

Sammen med 29 andre kvinder dystede Helena Heuser lørdag aften om den store titel som Miss Danmark 2016 på Docken i København.

Og luften var da også tyk af forventning i sekunderne op til vinderkåringen. Men så bragede den smukke mørkhårede deltagers navn ud af højtalerne og tårerne fik frit løb.

Helena Heuser selv reagerede overrasket. Med en hånd for munden trissede hun de få meter over mod sin trone, mens guldkonfettien hvirvlede ned over hende.

På de sociale medier takker den overvældede unge kvinde for al den støtte, hun har modtaget op til den store aften.

Og det har været tætpakket program for Helena Heuser, før hun kunne kalde sig Miss Danmark.

Undervejs har deltagerne været gennem catwalktræning i tårnhøje stiletter og en for-konkurrence 'Miss Her&Nu'. Derudover har der været utallige besøg hos frisører, nelgeteknikere og hudklinikker. Men ikke alt har været diademprøvning og ydre pleje.

En del af Miss Danmark-konkurrencen handler også om det Miss Danmark kalder 'beauty with a purpose' (skønhed med et formål, red.) Her skal deltagerne finde et projekt, som har et velgørende og samfundsmæssigt sigte.

Helena Heusers hjerte banker for at hjælpe børn og unge med et spinkelt voksen-netværk. Derfor blev hendes projekt et samarbejde med organisationen Børns Voksenvenner, som hun blandet andet har støttet gennem en indsamling.

»Jeg har selv haft en støtte/kontakt person igennem kommunen i ca. 10 år, så jeg ved hvilken positivt effekt et sådanne venskab kan have,« skriver den unge kvinde på sin Facebookprofil.

Det næste stykke tid skal gå med at forberede sig på den store internationale konkurrence Miss World 2016, som afholdes i Washinton DC, USA. Her skal Helena Heuser repræsentere Danmark og dyste i de fem kategorier: Beauty with a Purpose, Multimedia,Sports, Talent, and Top Model.

Se de smukke billeder af Helena Heuser herunder: