astrid krag
astrid krag Foto: Erik Refner
Sundhedsminister Astrid Krag er ikke just imponeret over, at det retspsykiatriske hospital i Risskov ved Aarhus i går tog en 20-årig sindssyg drabsmand på gå-tur, mindre end to måneder efter han blev dømt, hvilket resulterede i, at han nu er flygtet. 

- Det siger sig selv, at personfarlige patienter ikke bør kunne flygte fra et retspsykiatrisk hospital. Derfor er det selvfølgelig også uacceptabelt, når det sker. Det må regionen, der har ansvar for hospitalet, også være enig i. Jeg går derfor også ud fra, at regionsformanden vil bede om en redegørelse og følge op på sagen, siger Astrid Krag i et skriftligt svar til BT.

Og det er lige præcis, hvad regionsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen, har tænkt sig.
 
- Jeg er ikke tilfreds. Det er simpelthen ikke godt nok, at det her kan ske, så kort tid efter en dom. Man skal altså være helt sikker, før man lukker sådan en mand ud. Og derfor har jeg nu bedt administrationen om en redegørelse, som jeg forventer at have på mandag, siger han.

Mette Krøyer


Det undrer ham især, at det kan ske på netop regionens afdeling i Risskov, idet man også tidligere har haft store problemer med undvegne fanger her. 

- Jeg er derfor meget ærgerlig over, at det nu sker igen. Og jeg er noget utryg ved den beslutning, man her har truffet.

Den 20-årige drabsmand, Dannie Sejberg Meldgaard, efterlyses nu af Østjyllands Politi, som råder folk til at kontakte politiet, hvis de ser ham.  

Manden er 189 cm høj, spinkel af bygning, med lyst kort klippet hår. Han er iført grå hue, sort t-shirt, blå cardigan, kort mørk vindjakke med tern, hvide sko og posede cowboybukser med rødt print på højre ben.

HVAD MENER DU? ER DET I ORDEN AT TAGE EN DØMT DRABSMAND PÅ UDGANG TO MÅNEDER EFTER DOMMEN? DELTAG I AFSTEMNINGEN OG DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK.   
 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.