Den tidligere millionøse Anne Mette Beckmann blev født med en guldske i munden, men familien mistede sin formue i Portugal, og siden er det kun gået en vej - og det er nedad.

Nu står hun uden bolig og uden job. Tilbagevendt til et liv i Danmark blottet for penge og fordums tiders prestige.

»Det går ikke super godt. Jeg er stadigvæk hjemløs, og min danske pension er på et minimum. Så det er meget hårdt at overleve,« siger hun til Ekstra Bladet.

Den 63-årige eks-millionær Anne Mette Beckmann blev i sommers landskendt, da hun medvirkede i TV2-programmet 'Millionær på Bistand'. Her blev der tegnet et billede af en kvinde, som voksede op i et palæ på Portugals solkyst uden at tage en uddannelse eller arbejde, fordi hun var blevet stillet i udsigt, at hun skulle arve familieformuen.

Men den gik tabt under den portugisiske revolution i 1974, og i mange år boede hun med sin aldrenede mor i en toværelses lejlighed i Portugal, hvor de levede af hendes folkepension. Men da moderen døde, måtte den tidligere millionær flytte tilbage til Danmark uden en klink på lommen.

Nu står hun både uden bolig og job og må bo lidt på må og få hos venner. Hun kan endnu ikke gå på folkepension, da hun er 63 år, og hun er meget lidt villig til at påtage sig et lønnet job - men;

»Jeg er åben over for jobs, jeg kan lide. Men ikke fuld tid, for det er jeg ikke vant til. Det er ikke nu, at jeg begynder at arbejde 8-16. Det gider jeg ikke,« siger hun til mediet.

I sommers fortalte hun til TV2, at hun faktisk havde fået et arbejde som foredragsholder for AOF - men allerede efter den første kursusgang fyrede de hende, efter hun var kommet for sent på grund af en trafikprop.

»Der var trafikprop på vej derhen, så jeg kom for sent. AOF-damen var sur og skrap, men heldigvis var publikum rolige og forstående. Jeg gik i stå i første del af foredraget, men efter en kort pause gik det meget bedre,« siger Anne Mette Beckmann til TV2.

Her skulle Anne Mette Beckmann have holdt foredrag for en gruppe pensionister om sit farverige liv, men det gik mildest talt ikke, som hun eller kursuslederen havde håbet.

AOF fyrede millionøsen på gråt papir med den begrundelse, at hun slet ikke var struktureret nok og ikke evner at sætte sig i publikums sted.

Derfor står den tidligere så rige kvinde nu helt tomhændet uden mulighed for at få kontanthjælp eller fuld pension og skal i stedet for at nyde sit otium kæmpe sig op igen fra ingenting.