Claus Meyer tabte penge på det første kokkekursus for fanger. Nu kommer investeringen igen.
Claus Meyer tabte penge på det første kokkekursus for fanger. Nu kommer investeringen igen. Foto: Bax Lindhardt/Dennis Lehmann
Sidste år skabte madeksperten Claus Meyers kokkekursus for indsatte i Statsfængslet i Vridsløselille voldsom debat efter en tv-dokumentar og flere kritiske artikler i blandt andet BT om projektet.

Nu opretter Claus Meyer tilsvarende kokkekurser i fem andre fængsler, nemlig fire fængsler under Københavns Fængsler, og i Statsfængslet i Jyderup. Kurserne i Statsfængslet i Vridsløselille fortsætter.

Kriminalforsorgen har fået otte mio. kr. til projektet fra TrygFonden, og BT kan efter at have fået indsigt i økonomien i projektet hos Kriminalforsorgen, afsløre, at de 3,6 mio. kr. eller knap halvdelen, går til Claus Meyer og et af hans mange selskaber, Meyers Madhus.

12

Til gengæld får ofrene for de kriminelle langt fra samme støtte. Foreningen af Voldsramte Kvinder søgte et tilskud hos både Socialministeriet og TrygFonden, men fik afslag.

- Men vi har fået et tilskud på 7.000 kr. til et arrangement i Taastrup, siger Sanne Cellina Helena Graffe, Foreningen for Voldsramte Kvinder.

En anden forening for ofrene for de kriminelle, foreningen Hjælp Voldsofre, der har 1.100 medlemmer, får et årligt offentligt tilskud på to mio. kroner.

Fangerne i Statsfængslet i Jyderup, der skal på kokkekursus, kan glæde sig til at komme på kursus i et helt nyt køkken. Af tallene fra Kriminalforsorgen fremgår det, at der skal bygges et nyt køkken i statsfængslet for 600.000 kr.

’Forbrydere får mere støtte end ofre’ - 1


I Københavns Fængsler, der omfatter Vestre Fængsel, Blegdamsvejens Fængsel, Politigårdens Fængsel og Nytorvs Fængsel, er der skolekøkkener.

For Claus Meyer var kokke-projektet i Statsfængslet i Vridsløselille, der også omfattede en dokumentar-serie på DR, en investering, som madeksperten over for BT ikke lagde skjul på kostede ham og hans firma penge.

- Jeg har tabt penge på det. Vi har haft to kokke, en fuldtidsprojektleder og mig selv på halv tid. Jeg har sendt en pæn check af sted mod fængslet, sagde Claus Meyer sidste år til BT efter første halvdel af kokkeskole-projektet i statsfængslet i Vridsløselille.

Han ville dog ikke sætte beløb på sit tab.

- Det er et pænt seks-cifret beløb, og jeg selv har ageret ulønnet. Jeg vil da håbe, at vi (Meyers Madhus, red.) tjener en lille smule på det de næste par måneder. Det vil jeg på ingen måde skamme mig over. Hvis andre har lyst til at påtage sig opgaven, så går vi gerne ud af fængslet og siger ’kom bare ind, Søllerød Kro, Kong Hans, I skal være rigtig velkomne’, sagde han dengang.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.