Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Morten Dueholm

I løbet af weekenden kommer en koldfront ind over landet. Det gør fredag og søndag nogenlunde klare, mens lørdag bliver grå.

Der er både mulighed for en gåtur i med solen i øjnene og med en paraply over hovedet i weekenden.

En koldfront rammer nemlig landet i løbet af lørdag. Fronten giver fredag og søndag udsigt til sol flere steder i landet. Fredag vil den nuværende blæst og det regnfulde vejr aftage med lidt solskin og fem til syv grader. Men lørdag kommer der med vejrfronten gråt og regnfyldt vejr.

- Lørdag kommer der en frontzone vestfra, som vil give skyet vejr og regn af og til. Det er ikke voldsomt, men det bliver en gråvejrsdag, siger vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Bill Vejdegren.

I takt med frontens indtog over Danmark vil temperaturerne også falde frem mod næste uges minusgrader og varslede snebyger. Søndag vil blive en anelse koldere og klarere - dog uden at krybe helt under nulpunktet. Men der kan trods udsigt til sol også komme lokale byger, som kan indeholde slud og sne, forklarer Bill Vejdegren.

- Men så kommer frosten, og det bliver gradvist koldere, siger han om afslutningen på weekenden, hvor temperaturen natten til mandag når under frysepunktet.

TV2's vejrvært Lone Seir ser den første antydning af hvidt nedbør allerede søndag. Men det varer noget tid, før kulden får rigtigt fat.

-  Mandag ligger to fronter og slås hen over landet, fra atlanten kommer fugtig luft, og fra nordøst presser en koldfront på. Det vil formentlig give sne, fordi den ene kommer med fugt, mens den anden kommer med kulde. Så i hvert fald i de nordøstlige egne kommer der til at falde noget hvidt fra himlen, siger Lone Seir.

Men selvom man skulle gå fri af sneen mandag, er der mere hvor det kommer fra. 

- De to fronter ligger og skubber til hinanden, men det ser ud til, at kulden får overtaget i løbet af tirsdagen og onsdagen, så det bliver hvidt over hele landet, lyder det fra Lone Seir.

Selvom det bliver hvidt, falder temperaturerne ikke specielt langt ned på termometeret. I dagtimerne kommer det til at svinge lige omkring frysepunktet, mens frostgraderne først for alvor får fat om natten.
 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.