Weekenden byder på mildt efterårsvejr med en smule regn og blæst. Solen titter frem på søndag, oplyser DMI.

Der er ingen grund til at iklæde sig den varme vinterfrakke, huen eller vanterne i weekenden, for både fredag, lørdag og søndag byder på mildt efterårsvejr uden nattefrost.

Det fortæller vagthavende hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Tine Zeuthen, der dog melder om masser af skyer.

- Fredag bliver en temmelig skyet dag med enkelte kig til solen, hvis den overhovedet kigger frem. Der kommer en smule dryp i Nordvestjylland, men vejret bliver nogenlunde tørt med temperaturer på op til mellem syv og 10 grader. Dagen starter med en svag til jævn vind fra sydvest, som frisker op i løbet af dagen, så alt i alt byder fredagen på meget mildt efterårsvejr, siger hun.

Skyerne fortsætter lørdag, og her er det også en god idé at huske paraplyen, minder Tine Zeuthen om, for i løbet af dagen kommer der perioder med regn over hele landet.

- Det bliver også en tand mere blæsende med en let til frisk vind fra en syd-/sydøstlig retning. Ved kysterne kommer der nogle steder hård vind, men temperaturerne kommer stadig op omkring otte grader. Så det bliver mildt, vådt og noget blæsende, fortæller Tine Zeuthen.

Natten til søndag vil også byde på regn, men der venter heldigvis danskerne sol senere på dagen.

- Vi kan glæde os over, at det klarer op vestfra med lidt eller nogen sol. Søndagen starter skyet ud, men så får vi endelig solen at se lidt senere på dagen. Der kommer allerhøjest lidt drypperier, for regnen er nok overstået om natten. Det vil fortsat være noget blæsende, og temperaturen kommer til at ligge på otte til 10 grader, siger den vagthavende fra DMI, der alt i alt kategoriserer weekenden for at være meget mild for årstiden - dog lidt trist fredag og lørdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.