KLUMME: Marie Louise Lehnert oplevede, at en kvinde skiftede sin babys ble ved spiseområdet på en café på Frederiksberg.

»Når man flytter til Frederiksberg, må man, med alle bydelens herligheder, medregne rigtig, rigtig mange barselsmødre. Og det er dejligt at se.

Selvom det er praktisk talt er umuligt at komme forbi dem og deres enorme to-børns-barnevogne med ét barn i på Gl. Kongevej. Og kunsten er så at finde en plads på de talrige caféer, der traditionelt er fyldt med baby-beundrende mødreklubber.

En ting, som ikke er så dejligt at se, skete i onsdags, da jeg mødte min søster til brunch på Café Metropolitain.

Efter at blive henvist til vores bord fandt vi hurtigt ud af, at denne café var et af de kendte mødesteder for de berygtede barselsmødre. Min første indskydelse var at finde et andet sted, så vi slap for barnegråd og -gylp. Men sne og kulde tvang os til at blive og få bestilt mad.

Halvvejs igennem, hvad der ellers var en rimelig brunch, begyndte én af barselsmødrene at skifte sin baby, der havde andet end i tis bleen, ovenpå vores nabobord!  Jeg var helt i chok og måtte helt perpleks spørge min søster, om det virkelig var det, hun havde gang i.

Jo, den var god nok. Hun var i gang med at skifte sin babys ble oven på et af caféens borde, hvor jeg sad en meter væk og nød mine(skidne) æg.

Det lod ikke til, at resten af caféens gæster bemærkede den forbarmende hændelse, men jeg kunne simpelthen ikke abstrahere fra bar babynumse oven i min mad.

Er det bare mig, der er sart, eller er det et ’no go’? Der skal være plads til alle -–og babyer – og amning er helt velkomment. Men at skifte en baby på et restaurantbord? Det, syntes jeg faktisk, er rigtig ulækkert.«