Michael Petersen fra Skovlunde har knækket koden. Han har fundet en simpel og billig metode til at komme sneglene i haven til livs. En mælkekarton, spraymalt, vand og sprit - så har du en sneglefælde til 32 øre stykket.

»Det er stukket helt af,« siger Michael Petersen.

Udsagnet handler både om snegle i hans have, men også om det Facebook-opslag, som han delte lørdag, der er blevet delt mere end 3.500 gange og har fået næsten lige så mange kommentarer.

Årsagen er Michael Petersens simple trick til at luge i sneglene, som har invaderet hans have.

»Det var så grelt, at vi ikke kunne gå i bare tæer på græsset, uden at træde på snegle hele tiden,« siger Michael Petersen til BT, som var træt af at bruge en time hver aften på at holde sneglebestanden nede.

Derfor opfandt han et genialt trick, som virker. I en tom mælkekarton hælder han en blanding af en liter vand, 25 g spraymalt og 3 cl sprit, som rækker til 4-5 fælder.

»Før kunne jeg samle 100 snegle på en aften, nu kan jeg måske samle omkring 20 snegle,« siger Michael Petersen.

Husk, at have handsker på, både når man laver blandingen, og når man fjerner mælkekartonen igen.

»Det kræver ikke det store. Og vi vil ikke bruge gift i vores have, fordi det går ud over andre dyr. Og salt vil vi heller ikke have i store mængder, så den her metode kan vi bedst stå inde for,« siger Michael Petersen.

Artiklen fortsætter under billedet

Michael Petersen har opfundet et genialt trick til fordel for haveejerne.
Michael Petersen har opfundet et genialt trick til fordel for haveejerne.
Vis mere

Michael Petersen erkender, at den mest dyrevenlige måde at aflive sneglene, er at klippe dem over med en tang eller overhælde dem med kogende vand.

Men det brugte Michael Petersen en time på hver aften, og det blev for meget. Derfor forsøgte han sig med officielle engangs-sneglefælder, som koster 5,50 kroner stykket.

Men han fandt hurtigt ud af, at sådan en fælde, kunne han snildt selv lave. Nu kravler sneglene ind i mælkekartonen og drukner. Han vurderer, at hver fælde nu koster ham 32 øre stykket at lave.

»Hvis man ikke vil købe spraymalt, så kan en almindelig øl, som man blander halvt op med vand, også bruges som det samme. Sprayen er bare billigere i længden,« siger Michael Petersen.