Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 52-årige dækmontør Michael Hudlebusch gav alt, hvad han havde i sig, da han for en uge siden forsøgte at redde gravide Louise Borglits liv i Elverparken i Herlev.

En hund kommer løbende imod ham i mørket. Som vil den vise ham noget. Han følger efter. Frem mod et buskads, hvor golden retrieveren stopper op. Han ser en krop i regntøj og gummistøvler. Hætten er trukket op, men tættere på kan han se, det er en kvinde. Hun ligger som et kors.

Omkring en halv meter fra hendes venstre hånd ligger en smartphone og lyser op med korte intervaller.Han tager fat i hendes ene arm. Den er helt slap, og han bøjer sig ned, mens han råber til sin veninde: Den er helt gal! Ring 112. Han placerer sine hænder i den blodige masse og begynder sin hjertemassage.

At træde ind i Elverparken er som at træde ind på en kirkegård. Her, hvor børn normalt leger, hunde bliver luftet og motionsløbere holder sig form, er der nu lavmælte samtaler, tårer og tændte fyrfadslys, samt tulipaner og roser blandt de håndskrevne kort.

Elsket og vellidt

Et bestialsk drab rystede borgerne i den københavnske forstad Herlev fredag aften i sidste uge. Den 32-årige Louise Borglit blev myrdet med adskillige knivstik i Elverparken, da hun i regnvejret luftede sin søster og svogers hund.

Elskede og vellidte Louise Borglit, der i 2015 blev kåret som årets medarbejder af sine kollegaer i Magasin på Kongens Nytorv, var gravid i syvende måned. Kort inde i det nye år skulle hun være mor til en lille dreng, som hun allerede havde døbt ‘Lille P’.

Morderen er stadig på fri fod, og politiet har forgæves ledt efter et motiv til drabet på en kvinde, der ikke umiddelbart har det, politiet beskriver som ‘skyggesider’.

’Vi gjorde, hvad vi kunne, men det var ikke nok. Sov sødt. Kærligst Michael og Gitte’, står der på det lidt kryptiske, men hjerteskærende kort. Det ligger blandt de mange håndskrevne hilsner med ord om sorg og afsked i Elverparken i Herlev.

Kortet er skrevet af ægteparret Michael Hudlebusch og Gitte Mortensen. I løbet af den seneste uge har 52-årige Michael Hudlebusch sammen med sin kone været forbi lyshavet i Elverparken tre gange om dagen. Også i dag er det midaldrende ægtepar fra Herlev her. Det var Michael Hudlebusch, som fredag aften kl. 19.14 kæmpede en desperat, forgæves kamp for at redde en ung, gravid kvindes alt for unge liv.

»Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men det var bare ikke nok. Jeg ville ønske, at jeg kunne ha’ gjort mere,« siger Michael Hudlebusch.

Han er til daglig dækmontør og gift med Gitte Mortensen. Han er også selv familiefar med tre børn fra et tidligere ægteskab.

En smartphone lyser op

Fredag aften er han og en veninde ude og lufte familiens hund, chihuahuaen Marley, i Elverparken. De går ad Snedronningvej videre ad Ederlandsvej, som skærer igennem det grønne område. Et lysglimt i græsset, måske fra en smartphone, fanger i første omgang de to venners opmærksomhed, inden en golden retriever uden snor roligt kommer imod dem.

»Hunden er stille og rolig, da den kommer imod os. Den nærmest søger os, som om den vil sige noget: ’kom over og hjælp mig, min ejer ligger herovre’. Hunden kommer fra et buskads, så vi følger efter. Min første tanke er, at ejeren måske er faldet på skrænten. Jeg kigger ud i mørket, indtil jeg ser en person ligge livløs i regntøj og støvler. Hun ligger som et kors med armene spredt ud til siden. Jeg går hen og skubber lidt til hendes skulder og siger højt ’hallo’, men der er ingen reaktion. Så tager jeg hendes venstre arm og løfter den, men den er helt slatten, og jeg tænkte, ’fuck, den er gal’, så jeg råber til min veninde, at hun skulle ringe 112,« siger Michael Hudlebusch.

Den døende kvindes krop er stadig varm, og hendes øjne var kun lidt åbne. Instinktivt ved han, at det er alvor. Klokken 19.14 går alarmopkaldet igennem. Med telefonen klemt mellem øre og skulder guider en sygeplejerske fra alarmcentralen den 52-årige dækmontør, mens han kæmper for at redde Louise Borglits liv.

»’Nu tæller du efter mig’ siger sygeplejersken til mig, og så pumper jeg på hendes bryst, indtil jeg udbryder: ’føj’, for det var ligesom at trykke mine hænder ned i et drivvådt og gennemblødt håndklæde. Jeg kigger på mine hænder og opdager … jeg er smurt ind i blod,« siger Michael Hudlebusch.

Redderne tager over

Fem minutter efter kommer to reddere løbende hen til Michael Hudlebusch. De klipper den vordende mors olivengrønne regntøj op, og først her stopper Michael Hudlebusch sin hjertemassage, og redderne tager over:

»Det første, den ene redder siger, er, at der er et stikmærke i den ene brystvorte og et mere nede under hendes ribben.«

Louise Borglit bliver erklæret død på den våde jord i Elverparken. Resultatet af obduktionen er endnu ikke offentliggjort og vil måske aldrig blive det af politimæssige årsager. Men alt tyder på, at hun blev dræbt med flere knivstik. Først efter flere timer i parken kan Michael Hudlebusch gå hjem. Han bliver afhørt og undersøgt af politiet, men han har umiddelbart ikke set gerningsmanden. Han fortæller, hvordan ‘adrenalinen pumper rundt i kroppen’ på ham, og hvordan han ikke kan finde ro:

»Da jeg kommer hjem, går jeg ud på badeværelset. Jeg vil vaske mine hænder, men jeg kan simpelthen ikke få det af. Der er blod over det hele. Mine bukser, strømper, sko og underbukser er vædet i blod.«

Vinden er iskold denne dag i Elverparken, da BT møder Michael Hudlebusch. Han ryster af kulde, og mens han fortæller om en aften, han aldrig vil glemme, kaster han sine hænder frem foran sig, som om han stadig kan se blodet på dem.

»Jeg stod i flere timer nede i parken med Louises blod på mine hænder. Først senere i TV-Avisen finder jeg ud af, at hun var gravid. Jeg kigger på min kone, og der knækker vi simpelthen sammen og begynder at græde begge to. Jeg har kæmpet for to, der lå jo også en lille én derinde i maven på Louise,« siger Michael Hudlebusch.

Andre læser også