Tidligere TV 2-chef bliver ny ansvarshavende chefredaktør for BT og Metroxpress. Jens Grund stopper.

Michael Dyrby, tidligere nyhedsdirektør på TV 2, tiltræder den 1. februar som ansvarshavende chefredaktør for BT og Metroxpress. Michael Dyrby skal stå i spidsen for relanceringen af BT og Metroxpress, som blev bebudet, da de to stærke medier gik sammen sidste år.

»Jeg er stolt over, at Michael Dyrby har påtaget sig opgaven med at løfte BT og Metroxpress. Det er en vanskelig opgave, som kræver erfaring, mod og en stærk forståelse for journalistikkens muligheder i en digital tid«, siger Anders Krab Johansen, koncernchef for Berlingske Media og tilføjer:

»Michael er en af de dygtigste i markedet. Han har bevist, at han kan drive og udvikle medier. Samtidig har han en rigtig god journalistisk næse. Jeg har selv haft ham som chef, så jeg ved, at medarbejderne får en chef, der er til at snakke med, men som vil fremad.«

Michael Dyrby glæder sig til den nye opgave.

»Jeg er blevet præsenteret for et projekt, der tager den digitale udvikling alvorligt, og som jeg gerne vil stå i spidsen for. Jeg ser frem til at være med til at tage de strategiske valg, der giver retning og udvikling af BTMX,« siger Michael Dyrby.

Han fortæller, at han blev præsenteret for tilbuddet for to-tre uger siden. Muligheden for at at stå i spidsen for et stort journalistisk projekt fik ham til at sige ja.

»Jeg er og har altid været glad for at være redaktionel leder. Jeg kunne lugte den der mulighed for at stå i spidsen for den daglige drift og udviklingen af medier. Det kan jeg virkelig godt lide, og så lever vi i en meget interessant brydningstid, hvor brugerne forandrer deres digitale vaner meget hurtigt. Det er virkelig interessant at være med til at udvikle. Nu skal vi fokusere journalistikken og styrke den digitale udvikling. Nu skal vi finde ud af, hvad vi skal skære fra, og hvad vi skal fastholde,« siger han.

Michael Dyrby vil ikke fortælle, om både BT og Metroxpress findes på print om fem år.

»Jeg vil ikke komme med en programerklæring om det nu. Men fremtiden er mere digital, end den er print. Det kan jeg godt sige uden at have sagt for meget.«

Medarbejderne på BT og Metroxpress får ifølge Michael Dyrby en 'engageret chef, som ikke har de store problemer med at træffe beslutninger'.

»Til gengæld er jeg inddragende og lyttende, og jeg er en person, der godt kan lide at udvikle ting sammen med andre,« siger han.

Michael Dyrby har senest arbejdet som producent på den storroste serie 'Statsministrene', som blev produceret af Monday og sendt på DR.

De seneste år har han arbejdet som selvstændig i selskabet Dyrby&More. Fra 2010 til 2015 var Michael Dyrby nyhedsdirektør for TV 2, hvor han var medlem af direktionen med ansvar for nyhedsafdelingen og sporten. Hans karriere på TV 2 startede i 1994, og han stod blandt andet bag lanceringen af TV 2 News i 2006. Den nuværende ansvarshavende chefredaktør for BT og Metroxpress, Jens Grund, stopper.

Jens Grund har gennemført sammenlægningen af de to medier professionelt og nået sine organisatoriske og journalistiske mål. Nu giver han depechen videre.

»Fusionen af de to medievirksomheder er gennemført, og strategien er tegnet op. Skal der ske et skifte på posten som ansvarshavende chefredaktør, er tidspunktet det rigtige,« siger Jens Grund.

Anders Krab-Johansen takker Jens Grund for hans arbejde med at samle de to medier.

»Jens har gjort en uvurderlig indsats for huset med sin professionalisme, og jeg ønsker ham held og lykke fremover«, siger han.