Kriminalforsorgen betragter Claus Meyers kokkekursus i Vridsløselille Statsfængsel som så stor en succes, at kokkekurserne nu skal indføres i flere fængsler.
Kriminalforsorgen betragter Claus Meyers kokkekursus i Vridsløselille Statsfængsel som så stor en succes, at kokkekurserne nu skal indføres i flere fængsler.
Når der igen skal være kokkekurser i fængslerne, er det endnu en gang medarbejdere fra Meyers Madhus, der skal lære de indsatte at koge, stege og bage til perfektion.

Meyers Madhus vandt udbuddet om undervisningen på kokkeskolerne, og det giver en fin pose penge til virksomhedens pengekasse. Meyers Madhus får nemlig 3,6 millioner kroner for arbejdet.

Claus Meyer


Carl Johan Paulsen, direktør i Meyers Madhus, har dog ikke planer om, at en del af et eventuelt overskud skal kanaliseres videre til ofrene for de indsattes forbrydelser.

- Vi er en lille privat virksomhed, og vi mener, også i forhold til ofrene, at vores ressourcer er bedst brugt på denne måde, skriver direktøren i en e-mail til BT.

Kokkeskoleprojektet har fået otte millioner kroner i støtte. Til sammenligning har Landsforeningen for Voldsramte Kvinder fået 7.000 kroner i støtte. Hvad mener du om det?

- Nu kender jeg ikke til Landsforeningen for Voldsramte Kvinder eller det tal, du trækker frem, så det kan jeg ikke udtale mig om. Men vi mener, at det er i samfundets interesse at give dømte faglige og sociale kompetencer, så de efter løsladelse kan blive positivt integreret i vores samfund, og at vi dermed kan mindske kriminaliteten, så der kommer færre ofre i fremtiden, forklarer Carl Johan Paulsen.

’Forbrydere får mere støtte end ofre’ - 1


Han mener ikke, at Meyers Madhus burde bruge deres energi på at gøre en indsats for ofrene i stedet for gerningsmændene.

- Hvis antallet af ofre for ny kriminalitet skal mindskes, er det afgørende at skabe rammer, hvor dømte kan erhverve sig kompetencer, både fagligt og socialt, og skabe relationer og kontakter, så de er rustet til at blive integreret i samfundet, når de kommer ud på den anden side, forklarer Carl Johan Paulsen, og fortsætter:

- En meget vigtig del af den integration er at blive en del af arbejdsmarkedet, som så er med til at sikre den private økonomi, et bedre selvværd og en bedre social status.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.