Om to uger igangsætter Claus Meyer et uddannelsesforløb for hårdkogte forbrydere i Statsfængslet i Vridsløselille. I samarbejde med Restaurantskolen skal omkring 20 indsatte fuldføre grundkurset ’Fra jord til bord’, der er en del af uddannelsen til kok eller tjener.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det sker samtidig med, at Claus Meyer er kommet i strid modvind, fordi han har ansat den dømte voldsforbryder Frank Saksik i sit madimperium. Saksik gennembankede sin ekskæreste Marlene Duus med et jernrør og smed hende ud fra tredje sal, og han har midtvejs under sin seksårige afsoning fået lærepladsen som del af et udslusningsforløb fra det åbne fængsel i Jyderup.

Men samtidig med, at debatten raser i medierne, mener fængselsinspektør fra Statsfængslet i Vridsløselille, at det vigtigt at fængslerne holder fokus på det, der er deres opgave:

Læs også:

- Vi forvalter to ting. For det første fuldbyrdelsen af den straf, som domstolen har bestemt. Og for det andet bekæmper vi kriminaliteten ved at give de indsatte redskaber, så de ikke kommer tilbage igen. Det kan være skolekundskaber, en håndværksmæssig uddannelse eller hjælp til at komme ud af et misbrug, siger Kim Andersen.

Tilberedte gourmetmiddag



Det nye uddannelsesforløb er primært henvendt til knap 20 indsatte, der efter et intenst kursusforløb i efteråret tilbredte en dyr gourmetmiddag for betalende gæster. Forløbet tog otte uger, og med et tv-hold fra DR som vidne var det Claus Meyer, der stod i spidsen for projektet.

- Man møder tidligere dømte i samfundet hele tiden. De arbejder for Meyer eller de arbejder for andre. Det er måden, de kan komme ud af deres kriminalitet på, siger Kim Andersen.

Gå stille med dørene



Formand for Fængselsforbundet Kim Østerbye er ligesom Kim Andersen fuld af sympati for den nu 29-årige Marlene Duus, der er erklæret 50 procent invalid. Men han mener, at vi som samfund er nødt til at skille tingene ad.

- Vi kan ikke ændre vores måde at resocialisere fangerne på i forhold til, om hun føler sig behandlet ordentligt af de offentlige myndigheder. Men man skal passe på ikke at fortælle solstrålehistorier, så ofrene føler, at den hævn, de har krav på, bliver gjort til skamme, siger han og henviser til en video, der indtil i går lå på nettet og hyldede Frank Saksiks praktikforløb.

Læs også:

Han vurderer, at en del af de organisationer, der arrangerer udslusningsforløb, lever af offentlige og private støttekroner, og derfor har de brug for at promovere sig.

- Men man kunne nok godt have gået mere stille med dørene, siger han.

Det var ikke muligt at få fat på Claus Meyer for en kommentar i går.