16 måneder. Så længe hed den adm. direktør for Berlingske Media Mette Maix.

Per 1. august forlader hun Pilestræde 34 for at sætte kursen for detailkæden Flying Tiger Copenhagen. Hun bliver erstattet af Anders Krab-Johansen, der kommer fra en stilling som chefredaktør og adm. direktør på Dagbladet Børsen.

Selv kan den afgående adm. direktør godt se, at 16 måneder på papiret måske ikke virker som specielt lang tid, men omvendt synes hun heller ikke, at det er for kort:

»Det var også det første, min mor og far sagde til mig: Har du nu tænkt dig om? Og kan man godt gøre det? De er begge folkeskolelærere og har været på den samme skole, indtil de gik på pension, så de ville aldrig gøre det her,« siger Mette Maix til BT, imens hun eftertrykkeligt understreger, at hun ikke er en ’job-shopper’:

»Jeg var 16 år i Coop. Og tre og et halvt år i Føtex, og jeg satser meget stærkt på, at det nu bliver meget lang tid,« lyder (for)svaret.

Går med stolthed

De 16 måneder kalder Mette Maix selv for begivenhedsrige. Særligt fusionen mellem BT og metroxpress har været – og er fortsat - en af de helt store udfordringer. For fusionen er fortsat ny, og rejsen - der skal gøre Berlingske Media til en på alle platforme rentabel forretning - er langt fra i mål.

Alligevel er det følelsen af stolthed, der fylder mest hos Mette Maix, når hun ser tilbage:

»Jeg går med en følelse af stolthed. Stolthed over, at vi har sat rejsen i gang med at få kunderne til at betale for vores digitale produkt, samt hvilke nye digitale produkter, der virker. Og vi har allerede set de første spirende tegn på, at det bliver til noget,« siger hun.

Plus og minus

Mette Maix afviser kategorisk, at der ligger andet bag jobskiftet end blot hendes utæmmelige smag for nye udfordringer.

»Det her er en unik chance, og det er enten nu, man hopper på toget eller ej,« siger hun, og understreger samtidig, at beslutningen på ingen måde var let. Dog var der, når alt blev gjort op, flere plusser i indkøbskurven for at fortsætte i detailbranchen:

»Da jeg skulle lave den endelige liste over for eller imod, var der bare flere ting hos Flying Tiger Copenhagen, der passer til min profil, og det jeg gerne vil.«