Mænd skal give kvinder alle de komplimenter, de har lyst til. De skal bare gøre det på en ordentlig måde. Det er Mette Munkøs budskab, efter shitstormen mod hende for nylig voksede sig endnu større, da hendes efterhånden mange kritikere gravede et gammelt Facebook-opslag frem, som de mener udstiller hende som dobbeltmoralsk.

I det gamle opslag opfordrer hun mænd til at opsøge kvinderne og invitere dem ud. Og så selvom de er på arbejde, lader det til. Og det står umiddelbart i skærende kontrast til den reaktion, som skabte hele balladen for få dage siden.

Den spegede affære fik sin begyndelse onsdag, da Mette Munkø inviterede en blikkenslager ind i sit hjem for at tale om, hvordan hun skulle justere varmen i sit hjem.

Efterfølgende fandt han øjensynligt hendes nummer i sin arbejdsgivers database og kontaktede den kvindelige kunde.

'Hej Mette... du må meget undskylde jeg skriver.. men blir simpelthen nød til at fortælle dig at du er virkelig en flot og charmerende pige.. puha.. Hehe Sorry. Mvh blikkenslageren', skrev han i en sms, som Mette Munkø efterfølgende delte på sin egen Facebook-side, fordi den havde gjort hende vred.

Men nu mener Facebook-brugere, at den unge kvinde er dybt dobbeltmoralsk.

På både Mette Munkøs egen Facebook-side og i BTs mailindbakke har kritiske røster gjort opmærksom på et opslag, som nudeart-modellen selv delte for to år siden. Og det fortæller ifølge dem en ganske anden historie.

For også dengang blev hun lagt an på af en mand på arbejde - en DSB-ansat på job. Men dengang tacklede hun opmærksomheden helt anderledes.

’STOR RESPEKT for hans mod!!! Så til mandfolket derude - hvis i vil have en chance hos en kvinde, så vis mandsmod nok til at gå hen ansigt til ansigt og invitere hende ud,’ skrev hun i oktober 2014 om oplevelsen, hvor den ansatte inviterede hende på middag.

Men står det til Mette Munkø, kan man slet ikke sætte lighedstegn ved de to oplevelser.

»Det er noget fis, for det har ikke noget med sagen at gøre. Folk skal simpelthen give hinanden så mange komplimenter, som de overhovedet kan, de skal bare investere i det, de skal være nærværende, og de skal gøre det med omtanke og respekt for den anden person. Havde blikkenslageren sagt det til mig ansigt til ansigt, eller skrevet det til mig på Facebook, så fred være med det. Det handler om, at han tager mine kontaktoplysninger, og det gør, at jeg ikke føler mig tryg,« siger hun til BT.

I det gamle opslag gør hun det tydeligt klart, at hun roser den DSB-ansatte for sit mod til at invitere hende ud ansigt til ansigt, mens hun i den aktuelle sag med blikkenslageren kritiserer ham for at have stjålet hendes private oplysninger fra sin arbejdsplads.

Det er altså slet ikke håndværkerens kompliment, hun har noget imod, men måden han tiltuskede sig adgang til at give hende det.

»Blikkenslagerens kompliment var så sødt, og havde han skrevet det til mig fra sin arbejdstelefon, og dermed ikke taget mine oplysninger og gemt dem, fordi så kan de videregives og misbruges, så havde jeg sagt mange tak. Jeg reagerer altid pænt på en kompliment, lige meget hvor akavet det er.«