En ring på fingeren og en hvid kjole har altid været den helt store drøm for Mette Skov, som har Downs syndrom. Torsdag den 21. april blev drømmen til virkelighed, og den 44-årige Mette Skov gik op ad kirkegulvet som brud.

Mette Skov viser stolt sine to glitrende fingerringe frem. Den ene har hun fået af sine to søstre, og den anden har hun fået af sine venner. Begge ringe fik hun, da hun i sidste uge 'blev gift' og fik sin store drøm opfyldt.

Med et diadem i håret og en buket i hånden gik Mette Skov sidste torsdag op ad kirkegulvet i Nødebo Kirke i Fredensborg. Fra musikanlægget spillede ’Here Comes the Bride’, og den råhvide kjole med perler og palietter ramte næsten gulvet.

Fra de fyldte bænke hujede og klappede hendes venner, mens hendes to søstre Ditte og Rikke Skov fældede en lille tåre.

Artiklen fortsætter under billedet

Mette Skov blev velsignet i Nødebo Kirke den 21. april. Det var Mettes pædagog fra bostedet Nødeboparken, der førte hende op ad kirkegulvet.
Mette Skov blev velsignet i Nødebo Kirke den 21. april. Det var Mettes pædagog fra bostedet Nødeboparken, der førte hende op ad kirkegulvet. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Det var fuldstændigt vanvittigt rørende. Det var både skørt og smukt, og vi skiftevis grinede og græd. Hendes venner opførte sig, som om de var til rockkoncert og skreg ’Amen! Amen!’, og der var helt fyldt i kirken. Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse for Mette,« siger Ditte Skov.

Handlede ikke om kærlighed
Mette Skov, der har Downs syndrom, har talt om ringforlovelse og bryllup, så længe søstrene kan huske.

For nyligt gik det dog op for Mette Skovs pædagog på bostedet Nødeboparken, at det slet ikke var den store kærlighed og den eneste ene, der var vigtig for Mette Skov.

På sin bryllupsdag fik Mette Skov to ringe: En fra sine to søstre og en fra sine venner fra aktivitetstilbuddet Regnbuen.
På sin bryllupsdag fik Mette Skov to ringe: En fra sine to søstre og en fra sine venner fra aktivitetstilbuddet Regnbuen. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Drømmen handlede derimod om fest og fejring, og da det gik op for Mette Skovs pædagog, gik hun straks i gang med forberedelserne. Kjolen blev syet, præsten blev kontaktet, gæsterne blev inviteret, og festen blev arrangeret.

Og torsdag den 21. april ringede kirkeklokkerne. Mette Skov fik sit drømmebryllup. Hun blev velsignet i kirken, mens hendes venner fra blandt andet Nødeboparken heppede og sang med på salmerne, så godt de kunne.

Gæsterne sang til Mette
Efterfølgende blev der holdt en stor fest. Med masser af mad, champagne, kage og dans blev Mette Skov fejret af sine venner og familie. Pædagogen fra Nødeboparken havde endda inviteret et band, og alle gæsterne fik mulighed for at synge en sang til Mette Skov.

Artiklen fortsætter under billedet

Der var masser af kage på bryllupsdagen, og det var Mette Skov glad for. Hun er nemlig så vild med kage, at præsten valgte at nævne det i sin velsignelsestale i kirken.
Der var masser af kage på bryllupsdagen, og det var Mette Skov glad for. Hun er nemlig så vild med kage, at præsten valgte at nævne det i sin velsignelsestale i kirken. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Det er helt fantastisk, at pædagogerne har haft overskud til at gøre så meget for Mette. Hendes humør har været helt i top lige siden,« siger Rikke Skov.

Mette Skov lyser op i et stort smil, mens hendes søstre fortæller om dagen. Selv er hun ikke i tvivl om, hvad det bedste var:

»Gaverne!«

Vil giftes igen
Selvom der er gået en uge, siden Mette Skov gik op ad kirkegulvet, sidder hendes diadem stadig og glimter i håret. Hun har haft det på hver eneste dag siden brylluppet. På hendes opslagstavle hænger billeder fra kirken, og på bordet står alle hendes gaver stadig fremme.

»Mette havde en rigtig god dag, som vi nu kan se tilbage på. Vi har fået en masse gode minder, og hun elsker at se på billederne,« siger Rikke Skov.

Siden brylluppet har Mette Skov haft sit diadem på hver eneste dag, og hun elsker at tale med sine to søstre, Ditte og Rikke Skov, om den store dag.
Siden brylluppet har Mette Skov haft sit diadem på hver eneste dag, og hun elsker at tale med sine to søstre, Ditte og Rikke Skov, om den store dag. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Selvom Mette Skov fik det store bryllup, som hun drømte om, fylder smukke kjoler og fester stadig meget i hendes tanker.

»Drømmen lever stadig, og Mette er allerede begyndt at tale om næste gang, hun skal giftes. Men man kan jo ikke blive ved,« griner Rikke Skov og tilføjer, at Mette Skov dog kan se frem til flere bryllupsfestligheder senere på året, hvor det er Rikke Skovs tur til at blive gift.