Naboer til metrobyggeriet i København melder sig klar til at anlægge sag for at få mindsket generne ved byggeriet og få erstatning for støjplagerne.

Larm fra tidlig morgen til midnat. Støj, snavs, lastbiler og usælgelige lejligheder. Generne har været mange for dem, der bor i nærheden af det store metrobyggeri i København, der skal ende med en ringbane.

Flere eksperter mener da heller ikke, at den danske stat har gjort nok for at beskytte de borgere, der bliver udsat for dem, og det er nok til, at staten risikerer at få en sag på halsen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, skriver metroXpress.

Naboer til metrobyggeriet melder sig nu klar til at anlægge sag for at få mindsket de store gener ved byggeriet og få erstatning for støjplagerne, der ofte har overskredet de lovpligtige grænser for byggelarm.

- Fra naboernes side kan man sige, at staten ikke har gjort tilstrækkeligt for at imødegå støjplagerne, og det gør det ret oplagt, at det er muligt at rejse en sag, siger professor i miljøret ved Københavns Universitet Peter Pagh, der har fulgt de miljøretslige perspektiver ved byggeriet nøje, til metroXpress.

Han får opbakning af Ellen Margrethe Basse, der er professor i miljøret ved Aarhus Universitet:

- Vi har set flere sager ved menneskerettighedsdomstolen, hvor naboer har fået medhold, fordi de har været udsat for miljøretslige påvirkninger som forurening eller støj.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.