METEORIT GENNEM ATMOSFÆREN LAVER GLØDENDE SPOR
METEORIT GENNEM ATMOSFÆREN LAVER GLØDENDE SPOR

Sådan får du størst chance for at se dem

Meteorsværmen Perseiderne når sit maksimum i weekenden, så der er god chance for at se en regn af stjerneskud over Danmark.

- Vi forventer, at der kommer 100 stjerneskud i timen, så hvis man står udenfor i et stykke tid, kan man se rigtig mange, forklarer astrofysiker på Tycho Brahe Planetarium i København Michael Linden-Vørnle.

Hvis du skal optimere dine chancer for at se de mange stjerneskud fra meteorregnen Perseiderne, som også er kendt under navnet Sankt Laurentii Tårer, skal du gå udenfor natten mellem søndag og mandag mellem klokken 23.00-01.00.

- I det tidsrum er solen gået ned, og månen er ikke stået op endnu, så det er det mørkeste tidspunkt på døgnet, siger meterologen.

Årlig meteorregn
Stjerneskuddene vil især vise sig på den nordøstlige himmel ud fra stjernebilledet Perseus under Cassiopeias w-formede signatur.

Kometen Swift-Tuttle blev opdaget i 1962 af amerikanerne Lewis Swift og Horace Tuttle, og det er rester fra den, der hvert år i august sender en regn af stjerneskud over himlen.

Der er også god mulighed for at se stjerneskuddene både fredag og lørdag nat, hvis ellers der er skyfrit.

- Læg dig i en liggestol og kig direkte op i nattehimlen. Vælg et sted uden for byen, der ikke er generet af bylys, og så kan du godt se seks stjerneskud på få sekunder, siger Michael Linden-Vørnle.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.