Hvis du ikke allerede har pakket dig godt ind, så bare gå i gang. Lørdag bliver det nemlig iskoldt, fortæller TV2-vejrets meteorolog Mikael Jarnvig.
Hvis du ikke allerede har pakket dig godt ind, så bare gå i gang. Lørdag bliver det nemlig iskoldt, fortæller TV2-vejrets meteorolog Mikael Jarnvig. Foto: Camilla Rønde

Er du træt af kulden, så stop bare med at læse her. Fredagen bliver nemlig hundekold. Og det bliver værre i morgen.

Men der er god grund til, at du var ved at fryse til en istap, hvis du bevægede dig ud i de tidlige morgentimer fredag.

- Der er nogle steder på Sjælland, hvor der har været rigtig koldt. I Roskilde er der målt minus 15 grader i nat, og på flyvestationen Karup i Jylland er der målt helt ned til 16, graders frost, fortæller TV2 Vejrets meteorolog Mikael Jarnvig, der dog kan trøste med, at vi trods alt får solen at se i løbet af fredagen.

- Vejret i løbet af dagen bliver sådan lidt blandet med rimtåge og sol og skyer rundt omkring. Og temperaturen kommer op på mellem 2 og fire frostgrader, fortæller TV2-meteorologen.

ER DU RAMT AF KULDEN? SEND DINE VINTERBILLEDER TIL 1929@BT.DK

Lørdag bliver temperaturerne en smule lunere, men da der samtidig fejer en blæst over landet, vil det føles rigtig koldt.

- Vinden vil gå gennem marv og ben, og det vil føles iskoldt. Nogle steder vil det kunne føles som mellem 15 og 20 frostgrader, siger Mikael Jarnvig, der dog også kan se en ende på det kuldemareridt, som Danmark for tiden befinder sig i. På søndag bliver hele landet dog lige dækket af 5-10 centimeter sne.

- Kulden slutter søndag med et ordentlig snevejr. Der bliver sne over det det hele. Og derefter får vi isslag, hvorefter vi får regn, siger Jarnvig.

Fra mandag vil temperaturerne dog atter komme i plus.

- Det klarer op mandag, men tirsdag og onsdag vil det blive regnvejr og blæst, fortæller Mikael Jarnvig

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.