Arkivfoto
Arkivfoto Foto: Martin Sylvest Andersen
Mange af landets folkeskoleledere indretter deres lektiecafé med kun én lærer til cirka 25 elever. Det viser en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget. Men selvom det burde give travlhed, melder en frustreret forælder, at barnets lærer hellere ville tjekke Facebook.

Den første uge med den nye folkeskolereform lakker mod enden, og det har været en uge med forskellige positive, men bestemt også negative oplevelser fra folkeskolernes lektiecaféer.

BT har modtaget flere beretninger fra forældre, der har haft dårlige oplevelser med deres skoles lektiecafé. For eksempel siger en kilde, der ikke vil udstille sin skole ved at stå frem, at læreren i caféen havde mere travlt med at tjekke sin Facebook-profil.

HVAD ER DINE ERFARINGER MED LEKTIECAFEERNE - TIP BT PÅ 1929@BT.DK

En anden, der heller ikke ønsker at stå frem, bekræfter Jyllands-Postens rundspørge, da den pågældende persons skole har valgt at sætte to lærere af til ni lektiecafé-klasser.Én lærer til 25 elever
I Jyllands-Postens rundspørge er 200 folkeskoleledere blevet spurgt om, hvordan de indretter den meget omtalte café. Selvom den ikke er repræsentativ siger flertallet altså, at de kun sætter én lærer af til omkring 25 elever. Med andre ord vil det sige, at der er lige så lidt tid til eleverne i lektiecaféen, som der er i klasselokalet. Det skuffer formanden for folkeskolelederne.

- Jeg synes, at én lærer pr. klasse er lidt. Det er netop i lektiecaféen, at der skal arbejdes med den enkelte elev, og det går ofte tabt i klasseundervisningen, siger Claus Hjortdal til Jyllands-Posten.Det er dog vigtigt at pointere, at det blot er første uge med den nye folkeskolereform, og at undervisningsminister Christine Antorini har erkendt, at der vil være problemer i opstarten.

- Det er en kæmpestor reform, og der vil være børnesygdomme, som der altid er med store reformer. på nogle skoler er man langt med arbejdet, mens andre ikke er nået så langt. man kan ikke regne med, at alt er klart og perfekt fra dag et, har hun tidligere udtalt til Jyllands-Posten.

Også positive oplevelser

Netop fordi det kun er dag fem med de nye lektiecaféer, så er de første meldinger fra lærere, forældre og børn vidt forskellige. På Toftlund Distriktsskole i Sønderjylland er den første uge med lektiecaféen gået godt ifølge et indslag fra TV SYD.

- Det er et helvede, når mor først kommer hjem sent. Så blev vi tit uvenner, fordi jeg ikke gad. Men nu har jeg muligheden efter skole, siger Tobias Petersen, som går i 6. klasse på skolen.

Og det er ikke kun børnene, der er glade for den nye lektiecafé. Også skoleleder Pernille Paaby er tilfreds med den store tilslutning, hvor lidt over 80% af eleverne i 4.-6. klasse kommer og får ordnet deres lektier efter skole.

- Vi er utroligt glade for den store tilslutning, siger hun til TV SYD.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.