Den legendariske guitarist i Gasolin, Danmarks største rockband gennem tiderne, Franz Beckerlee fik for to dage siden en grim plet på straffeattesten.

Helt præcist skete forbrydelsen onsdag d. 1. juni på Gammel Strand i København ved højlys dag.

Her var den tidligere Gasolin-stjerne blevet stoppet for at køre uden sele i sin bil, og havde fået en bøde for den forseelse.

»Det virkede som om, det var en erfaren betjent, der lige skulle vise en ny betjent, hvordan man skriver sådan en bøde ud, og det tog hundrede år, mens jeg stod og ventede i varmen. Og da de så endelig blev færdige, så krøllede jeg den sammen, og smed den i rendestenen. Jeg mistede simpelthen tålmodigheden til sidst, og det er selvfølgelig min egen fejl,« siger Franz Beckerlee, og fortæller, at politiet kørte efter den 73-årige mand, og stoppede ham for anden gang, da de så han smed bøden væk.

»Jeg spurgte om jeg var anholdt, hvortil de sagde 'ja'. Så sagde de at klokken var dit-og-dat, og så fik jeg så endnu en bøde, dennegang for at smide papir i rendestenen.«

Den slags er nemlig en klar overtrædelse af Naturbeskyttelseslovens paragraf 89 stk. 1, kunne politiet oplyse.

»Det er jo totalt latterligt og utroligt, at de ikke har andet at lave. Herregud,« siger Gasolin-legenden med et stort smil.

Epsioden fandt sted præcis samtidig med at mere end 100.000 festede for fuld gas under byfesten 'Distortion' på Nørrebro, der ligger mindre end to kilometer fra Gammel Strand.

Her smed deltagerne ved den enorme byfest flere ton skrald på gaden og i Københavns søer, tissede på gaden, op ad mure og i opgange, og dansede på holdende biler, der blev ødelagt, mens politiet så passivt til.

Byfesten gentog sig på Vesterbro torsdag efter samme mønster, og fortsætter denne weekend ud.

»Der bliver jo smidt tonsvis af skrald under den fest, og de har en kæmpe oprydning bagefter. Men der er da ikke nogen der får tusind kroner i bøde for det. Selvom man må formode, at de ville kunne inddrive indtægter så store, så de nærmest ville kunne dække underskuddet på statsbudgettet, siger Franz Beckerlee til BT.

Gasolin-stjernen tager personligt episoden med køligt overskud og sindsro, og oplyser til BT, at han ikke smed den anden bøde væk.

Den er i stedet blevet kopieret på hans Facebook-profil, hvor han nu advarer andre mod at begå den samme forbrydelse:

- Pas på derude! 2 betjente i patruljevogn anholdt mig, hvorefter jeg fik en bøde på 1000 kroner for at ha' smidt et stykke sammenkrøllet papir i rendesten ved Gammel Strand, skriver den legendariske Gasolin-guitarist.

Artiklen fortsætter under opslaget.

I øvrigt er det ikke forbudt at smide papir i naturen, hvis man har tilladelse fra den pågældende ejer af det sted, hvor man smider papir.

I bødeforlægget til Franz Beckerlee står nemlig:

'Overtrædelse af Naturbeskyttelsesloven §89, stk. 1, ved på fremmed grund uden ejerens tilladelse, at have smidt affald i form af sammenkrøllet papir'.

»Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke havde fået tilladelse fra Københavns Kommune til at smide papiret væk,« siger Franz Beckerlee.

Gasolin-legenden har før været i nærkontakt med lovens lange arm for mere alvorlige forseelser. I 2011 blev han anklaget for vold mod en 84-årig mand, som Beckerlee skubbede så hårdt i brystet, at manden faldt bagover. Det skete efter en batalje i trafikken omkring Hotel Star på Colbjørnsensgade i det centrale København.